Melyik kódokra jár a GYOD?
A GYOD NEM kódra, hanem önellátási képességre jár.
Ha tartós beteg igazolásod van, akkor kérelmezhetsz gyodot, de csak akkor kapod meg, ha az önellátási képességei olyan mértékben csökkentek. Nem automatikus.
Ezt nézd át, és próbáld megválaszolni.
Ha megvan 8 pont, akkor jár a GYOD.
Bár F83-ra és F89-re nem jár semmi.
(Tudom, mert F83 volt nekünk is sokáig a lányom, ez módosult F70-re, amire szintén semmi nem jár. Az F84 van nekünk egyenlőre függőben.)
Saját tapasztalat, hogy az F83 nagyon sok esetben módosul idővel valami másra, mivel ez nem egy meghatározott diagnózis. (5 éves koráig volt ez a kódja, de ezt többször hangsúlyozták a szakszolgálatnál.)
Igaz, nem tudjuk, a kérdező fia hány éves, ez sem elhanyagolható tényező.
A kisfiam 4,5 éves! November 19 megyünk szakértői véleményt csináltatni illetve vissza a pszihiáterhez november 26
Autizmus jeleit tapasztalhatóak nála
#8 vagyok.
Már csak magunkból kiindulva, sejtettem. Ugye autizmus az F84, és ott merülnek fel azok a pontozásos dolgok, amiket a #6-ban linkeltem.
Viszont arra az autizmus diagnózist nem kapkodják el, simán elhúzhatják 6 éves korig is…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!