Annak valahol utána lehet nézni ügyfélkapun, hogy az évben hány napot voltam betegszabadságon, és táppénzen?
Alá kellett írni, és visszaadni.
Nem kaptunk példányt belőle.
Nem dolgozom már ott, és nem emlékszem, ezért kérdezem.
Köszönöm, #3, valóban megtaláltam azt a papírt.
12 nap betegszabi és 8 nap GYÁP volt.
Ez akkor azt jelenti, ha jövő hónaptól elmegyek terhességi táppénzre, abból még a fennmaradó 3 napot betegszabadságként számolják el, vagy rögtön táppénzként indul?
Ha 9es kóddal, mint veszélyeztetett terhes mész tp-re, akkor ott nincs betegszabi, hanem egyből tp.
Ha a háziorvos ír ki 8assal, akkor mehetsz bsz-ra.
8!
"A munkáltató a munkavállalónak – betegsége miatti – keresőképtelensége esetén naptári évenként 15 munkanap betegszabadságot ad ki.
Év közben kezdődő munkaviszony esetén a munkavállaló a betegszabadság arányos részére jogosult."
Forrás: államkincstár oldala.
Szívesen. Egy bérszámfejtő.
3#
9, akkor add vissza a bizonyítványod.
Év közben arányosítod a 15 napot, de én nem erről írtam, hanem arról, hogy munkáltatónként 15 nap. Ha igénybe vett már hét napot, úgy jön hozzád, te akkor is a 15 napot arányosítod...
Ezért nem kell 10 éve feltüntetni, mennyit vett már igénybe.
Üdv, egy hozzáértő bérszámfejtő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!