Ha én január 13-tól szeretnék CSED-re menni (28 nappal a kiírt születési dátum előtt), akkor mikor tudok legkorábban elmenni táppénzre (veszélyeztetett terhes vagyok) úgy, hogy az ne befolyásolja a CSED összegét?
A CSED összegét a csecsemőgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számított 180 napi jövedelem figyelembevételével kell megállapítani.
Esetemben ez az október 31 előtti fél év jövedelme. Kérdés: Októberi jövedelem alatt az október 5-én kiutalt (szeptemberi) fizumat nézik vagy az októberben ledolgozott napokat, amiért fizetséget majd csak novemberben kapok?
Vagyis akkor most szeptember vagy október végéig kell dolgoznom ahhoz, hogy a táppénz ne zavarjon be a CSED összegébe?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ha én csak március 13-tól dolgozom a jelenlegi munkahelyemen és nov.1-től táppénzre szeretnék menni, akkor melyik havi fizetéseket (minden hónap 5-e) fogják figyelembe venni a CSED megállapításához?
Illetve a GYED-emet ez a táppénzes időszak (nov.1-jan.12.) hogyan fogja befolyásolni?
Betegszabadságot egyszer sem vettem ki, mióta itt dolgozom és a havi bruttó fizetésem 550 ezer ft. 30 év alatti anyák SZJA mentességére jogosult vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!