Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha én január 13-tól szeretnék...

Ha én január 13-tól szeretnék CSED-re menni (28 nappal a kiírt születési dátum előtt), akkor mikor tudok legkorábban elmenni táppénzre (veszélyeztetett terhes vagyok) úgy, hogy az ne befolyásolja a CSED összegét?

Figyelt kérdés

A CSED összegét a csecsemőgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számított 180 napi jövedelem figyelembevételével kell megállapítani.

Esetemben ez az október 31 előtti fél év jövedelme. Kérdés: Októberi jövedelem alatt az október 5-én kiutalt (szeptemberi) fizumat nézik vagy az októberben ledolgozott napokat, amiért fizetséget majd csak novemberben kapok?

Vagyis akkor most szeptember vagy október végéig kell dolgoznom ahhoz, hogy a táppénz ne zavarjon be a CSED összegébe?

aug. 27. 11:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A táppénz időszakát alapból nem nézik csednél, az nem fog bezavarni, a táppénz előtti béredbôl számítanak.
aug. 27. 11:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem befolyásolja. Mindenhogy a táppénz előtti időszak számít.
aug. 27. 11:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor ha én csak március 13-tól dolgozom a jelenlegi munkahelyemen és nov.1-től táppénzre szeretnék menni, akkor melyik havi fizetéseket (minden hónap 5-e) fogják figyelembe venni a CSED megállapításához?

aug. 27. 12:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Illetve a GYED-emet ez a táppénzes időszak (nov.1-jan.12.) hogyan fogja befolyásolni?

Betegszabadságot egyszer sem vettem ki, mióta itt dolgozom és a havi bruttó fizetésem 550 ezer ft. 30 év alatti anyák SZJA mentességére jogosult vagyok.

aug. 27. 12:03
 5/6 babyboom567 ***** válasza:
Volt előtte munkahelyed?
aug. 27. 14:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, 2023. jan. 10-2024. jan. 10 közt, az határozott idejű alkalmazotti jogviszony volt (a mostani hat.lan)
aug. 27. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!