Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Várandósság alatt táppénz...

Várandósság alatt táppénz esetleg?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

December elejére várom első babámat, adott a helyzet hogy szeptember 1 től nem dolgozom.

Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor valamilyen féle "támogatás" igényelhető-e már?

Csed-et úgy tudom még nem tudom igényelni.

Esetleg táppénzre elmehetek? Köszönöm a segítséget.

#Terhesség alatt táppénz
2024. aug. 27. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Táppénzre tudsz elmenni most. Csedre a várható szülés időpontja előtti 28 nappal.
2024. aug. 27. 10:56
 2/12 anonim ***** válasza:
11%
Miert nem dolgozol? Megszunt a munkad?
2024. aug. 27. 10:59
 3/12 A kérdező kommentje:
A főnökség az utódom megtalálása és betanulás után nem tart igényt rám és rá is, így én nem dolgozom tovább.
2024. aug. 27. 11:03
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Hat ha nem bir neked munkat biztositani akkor allasidot kell fizetnie. Vagy elmesz tappenzre. Fontos hogy a munkaviszony megmaradjon. December elejen szulok en is. Az elejetol fogva tappenzen vagyok. A vart szulesido elott 1 honappal igenyelheto a csed
2024. aug. 27. 11:07
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

"A főnökség az utódom megtalálása és betanulás után nem tart igényt rám és rá is, így én nem dolgozom tovább."

Ez mit jelent? Közös megegyezéssel felmondás? Vagy mi?

2024. aug. 27. 11:15
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Ha megszünik a munkaviszonyod akkor csak munkanélkülire tudsz elmenni. Ha viszont megmarad csak nem kell bejárnod már akkor táppénzre menny el.
2024. aug. 27. 11:38
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Ne írd alá a felmondást, ha ez ezt jelentené. Nem rúghat ki várandósan és kötelezően táppénzre sem küldhet el. Ha TE SZERETNÉL és az orvos kiír, akkor elmehetsz táppénzre, majd szülés előtt 28 nappal igényelhetsz csed-et. De ehhez meg kell maradnia a munkaviszonyodnakm
2024. aug. 27. 11:52
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Hogy mennél táppénzre, ha nincs munkaviszonyod?

Viszont terhesség alatt csak akkor mondhat fel, ha próbaidőn vagy vagy határozott idejű szerződésed van, ami lejár.

2024. aug. 27. 11:53
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem mondanak fel a kérdezőnek. Csak mivel felvettek a helyére valakit két embert nem fizetnek egyszerre. Ez érthető is a munkáltató szempontjából.

Így a kérdezőnek meg van a munkaviszonya de táppénzre megy.

2024. aug. 27. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:

"Nem mondanak fel a kérdezőnek."

Nos, ez épp nem derül ki a kérdésből

2024. aug. 27. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!