Táppénzre tudsz elmenni most. Csedre a várható szülés időpontja előtti 28 nappal.
aug. 27. 10:56
2/12 anonim válasza:
Miert nem dolgozol? Megszunt a munkad?
aug. 27. 10:59
3/12 A kérdező kommentje:
A főnökség az utódom megtalálása és betanulás után nem tart igényt rám és rá is, így én nem dolgozom tovább.
aug. 27. 11:03
4/12 anonim válasza:
Hat ha nem bir neked munkat biztositani akkor allasidot kell fizetnie. Vagy elmesz tappenzre. Fontos hogy a munkaviszony megmaradjon. December elejen szulok en is. Az elejetol fogva tappenzen vagyok. A vart szulesido elott 1 honappal igenyelheto a csed
aug. 27. 11:07
5/12 anonim válasza:
"A főnökség az utódom megtalálása és betanulás után nem tart igényt rám és rá is, így én nem dolgozom tovább."
Ez mit jelent? Közös megegyezéssel felmondás? Vagy mi?
aug. 27. 11:15
6/12 anonim válasza:
Ha megszünik a munkaviszonyod akkor csak munkanélkülire tudsz elmenni. Ha viszont megmarad csak nem kell bejárnod már akkor táppénzre menny el.
aug. 27. 11:38
7/12 anonim válasza:
Ne írd alá a felmondást, ha ez ezt jelentené. Nem rúghat ki várandósan és kötelezően táppénzre sem küldhet el. Ha TE SZERETNÉL és az orvos kiír, akkor elmehetsz táppénzre, majd szülés előtt 28 nappal igényelhetsz csed-et. De ehhez meg kell maradnia a munkaviszonyodnakm
aug. 27. 11:52
8/12 anonim válasza:
Hogy mennél táppénzre, ha nincs munkaviszonyod?
Viszont terhesség alatt csak akkor mondhat fel, ha próbaidőn vagy vagy határozott idejű szerződésed van, ami lejár.
aug. 27. 11:53
9/12 anonim válasza:
Nem mondanak fel a kérdezőnek. Csak mivel felvettek a helyére valakit két embert nem fizetnek egyszerre. Ez érthető is a munkáltató szempontjából.
Így a kérdezőnek meg van a munkaviszonya de táppénzre megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!