Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYOD igényléskor muszáj, hogy...

GYOD igényléskor muszáj, hogy az igénylő jelen legyen a pontozásnál?

Figyelt kérdés

Gyerekünk után GYOD-ot igényelnénk. Egyikünk full home office-ban dolgozik, így nincs akadálya az igénylésnek, de valójában én tervezek majd otthon maradni, de addig nyilván nem mondanék fel, amíg nem biztos hogy megkapjuk.

Ezért a párom nevében igényelnénk, de ő annyira nem repes az igénylésért, mert szégyelli elmondani a gyerekről a negatívumokat.

Ezért ha őt kérdezik, tuti nem kapjuk meg.

Ha engem kérdeznek, akkor van esélyünk.

Meg lehet ezt oldani?

aug. 25. 14:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ott kellene lennie.

A papírok leadasát meghatalmazással te is intézheted vagy akár a szomszéd is, de mikor kimennek a pontozáshoz, akkor ott kellene lennie a párodnak is.

Arra viszont készülj, hogy vagy átveszed majd GYOD-ot (ez újabb bírálatot jelent) vagy fizetned kell magad után a TB-t és a nyugdíjadba se számit majd bele se az idő, se a pénz. Értem, hogy miért így csináljátok, de azért csak okosan!

A párodnak meg ideje felnőni és szembenézni a nem szeretem helyzetekkel. Senki nem szeret arról beszélni, hogy baj van a gyerekével, de ez egy olyan szituáció, hogy KELL. Amúgy ha elhallgatja elmúlik? Ja, nem! Akkor emberelje meg magát! Attól egyébként te is ott lehetsz és beszélhetsz te is. Aztán majd kiderül, hogy milyen ügyintézőt fogtok ki...

aug. 25. 15:14
 2/12 A kérdező kommentje:

Csakis úgy gondoltam, hogy átveszem a gyodot. Máshogy otthon maradni nem is lenne értelme.

Ha ezt akarnám, már felmondanék, de bizonytalant a biztosért nem cserélek.

De ha így van, hogy itt kell lennie, esélytelen hogy megkapjuk.

Így is határeset, mert nem testi, látható fogyatékról van szó.

aug. 25. 15:31
 3/12 anonim ***** válasza:
aug. 25. 15:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy más is van ebben a helyzetben, de a válasz a kérdésemre ott sincs meg.
aug. 25. 15:38
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem más is van ebben a helyzetben, hanem te írtál ki egy kérdést akkor is
aug. 25. 15:40
 6/12 A kérdező kommentje:

De jó, hogy te ezt ilyen jól tudod helyettem is.

De nem, nem az én kérdésem.

aug. 25. 15:44
 7/12 anonim ***** válasza:
23%
Nem hát. Konkrétan ugyanaz a helyzet, de nem a te kerdesed. Javaslom hogy ne csaljatok és a probléma még is van oldva.
aug. 25. 15:50
 8/12 A kérdező kommentje:

Hihetetlen, hogy valaki erre izgul, hogy hónapokkal ezelőtti kérdéseket linkelget és vádaskodik.

Amúgy meg miféle csalás?

aug. 25. 16:31
 9/12 anonim ***** válasza:
21%

Hagyd, paranoiás.

Van rá lehetőség, ha jófej ápolót fogtok ki, beszélj te többet és nyugodtan mondd el a párod előtt, hogy ő szégyelli és inkább tagadná, de a helyzet tarthatatlan és muszáj őszintének lenni, mert így nem bírjátok.

A miénk szimpátia alapon pontozott le(nem voltam szimpi annyira, hogy annyi pontot adjon, amit mondtam, a gyereket nem látta/kérdezte), de annyira igen, hogy azért megadja a gyodot. Pedig eskü semmit sem tudott a gyerek, és mindennek ellenállt/kerülte.

aug. 25. 16:56
 10/12 babyboom567 ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

A gyodot nem fogod tudni átvenni.A párod a gyereked apja?mert ha nem, akkor ő nem kaphatja meg a gyodot.

A legegyszerűbb az lenne, ha bemennél a gyod ügyintézőhöz,és megkérdeznéd,hogy mi a menete/protokoll ,mert ha nem kaptok pozitív elbírálást akkor nem mondhatsz fel.Biztos van valami átmenet,de ha a munkahelyed együttműködő,addig átrakhatna 4 órás bejelentésre.Illetve kérhetsz szerintem fizetésnélküli szabit is pár hétre.Biztos van megoldás.

Egészen biztosan nem jó ötlet a párodat ebbe belerángatni.

Egy gyod-os anyuka.

aug. 25. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!