Svajcban lehet igényelni tovább a GYES-t?
Figyelt kérdés
A ferjem már lassan fél éve Svájcban melózik,megkapta a Beweligungot is, és itthon le állitítottam,a Családi pótlékot,jött is a határozat,hogy megvan szüntetve,plusz a Gyes- is mivel mi Svájcban kérvényezzük,(a határozatban
ez ált) ott úgy hallotta a férjem hogy azt nem lehet igényelni azt nem adnak,most akkor mi lessz azzal a pénzzel? Plusz nekem zsebből fizetnem kell TB-ét? Még nincs 3 éves a kislanyom így nem tudom Oviba adni és bölcsibe a körzetünkben nincs hely jövőre kezdené az Ovit csak akkor tudok el menni én is melózni.(Segitségem nincs akire tudnam bizni a kislányom.)
aug. 22. 09:13
1/5 anonim válasza:
Lehet előbb utána kellett volna járni ott mit tudtok kapni, mert szerintem most már nehéz visszacsinálni de biztos nem lehetetlen. Bár nem tudom mit segít havi kb 20ezer ft. Ha jól értem itthon lemondtatok mindent, de ki nem mész még dolgozni, csak azt hittétek svájci családit fogtok kapni?
2/5 A kérdező kommentje:
Csak a férjem melózik Svájcban,én itthon Magyarországon élek a 2 gyerkőccel.2-3 hetente haza jár.3- havonta pedig 1 hét szabi. Jövőre amint elkezdi a picúr az Ovit itthon keresek vamami melót amíg a gyerekek suliba,oviba vannak. De a maradék GYES- csak úgy megmarad az államnak? Plusz még a TB- ét is fizetnem kell zsebből.
aug. 22. 23:48
3/5 anonim válasza:
Hát de akkor minek mondtátok le? Nem gondoltátok komolyan hogy itthon vannak a gyerekek meg te is de svájci lóvét kap.
4/5 A kérdező kommentje:
Nyilván azért mert több a svájci családi pótlék mint az itthoni..és a gyerekeknek normálisan betudok vásárolni. Ha van ilyen lehetőség,miért ne használjam ki.
aug. 25. 16:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!