Otp egészségpénztár 150 ezer forintot a férjemnek kéne igényelni, ha nekem 30 év alatti kedvezmény fog járni?
Figyelt kérdés
Viszont a férjem nem EP tag. Be kellene akkor lépnie? Tapasztalat, ki hogy csinálta?
Köszönöm.
aug. 18. 16:29
1/9 anonim válasza:
Ha nincs adód, nyilván te nem tudod.
De ő is csak pénztártagként a saját adóját
2/9 anonim válasza:
Ha nem tag hogy szeretné igényelni? Azt nem az évben befizetett összeg után lehet, és maximum 150 ezer?
3/9 A kérdező kommentje:
Kedvezményezettként mellém bármikor beléphetne és úgy igényelhetné, nem?
aug. 18. 16:50
6/9 anonim válasza:
Nyisson külön egy ep számlát, jelöljön meg téged és a gyereke(ket) kedvezményezettként és oda fizessetek be/arról fizessetek mindent.
Nem tudom hány éves vagy, de a tiédet meg vagy fel kell addig függeszteni, mert csak nettó ráfizetés, vagy ezt elfogadod és a havi minimumot azért elutalod mindig. Te adóvisszatérítést értelemszerűen nem kaphatsz, ha nincs adód.
7/9 anonim válasza:
Én is így vagyok, ezért a férjemnek is nyitottunk idén ep számlát és arra fizetünk be az enyém helyett. Nekem azt mondták, nem kell az enyémet se felfüggeszteni meg semmi, csak simán ne fizessek be rá és kész. Vissza is kérdeztem, hogy azt a havi minimumot se kell-e, de azt mondták nem. És én is otp-s vagyok. Én se értettem, hogy akkor miért van meghatározva egy havi minimum összeg, ha igazából semmi következménye nincs, ha nem fizetem be, de mondom, nekem ezt mondták az otp-sek.
8/9 anonim válasza:
7, éves minimum van, nem havi. Az éves tagdíj összegét kell befizetni kötelezően, nem többet.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
aug. 20. 12:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!