Mikor kell bejelenteni a kistesó érkezését a munkáltatómnál?
2022 márciusban született első gyermekem.
A napokban pozitívat teszteltem, második gyermekem várható születési ideje 2025 április.
Az első gyermekemmel születése óta itthon vagyok.
Szeretném megkérdezni hogy mikor kell bejelenteni a kistesó érkezését? Melyik papírral tudnék oda menni?
Köszönöm a segítséget és a válaszokat!
A 12. hét után mát szólnék, hogy ne tervezzenek velem. Papír nem kell hozzá, mikor az első gyerekemmel voltam terhes, akkor sem kért a munkáltatóm papírt.
Vagy táppénzre akarsz menni?
Nincs kötelező érvény, szülés előtt két nappal is szólhatsz.
Én megvártam a 12. hetet, majd felhívtam a közvetlen főnökömet, aztán pedig az ügyvezetőt (mivel vezetőként dolgoztam, úgy gondoltam ez rá is tartozik). Megkérdeztem tőle mit szólnának, ha táppénzre mennék, nem volt ellenvetése. Utána beszéltem a hr csoportvezetővel is, hogy nekik van-e óhajuk, mikortól írassam magam táppénzre. Nem volt. Meg kell írni a fizetés nélküli szabadság megszűntetését, e-mailben és ajánlott levélben is érdemes elküldeni, majd pár nappal a lejárta előtt én e-mailben is jeleztem a várandósságomat. A fizszab. vége utáni következő napon már táppénzen voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!