Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYÁP. Ilyenkor igazolatlan nap?

GYÁP. Ilyenkor igazolatlan nap?

Figyelt kérdés

Kislányom órák óta hány. Nekem mennem kellene ma dolgozni, de így nyilván nem tudok.

A gyerekorvos hétfőn lesz, akkor tudok neki szólni és akkor tud táppénzre venni. Ez a napomat ki fogja igazolni? Vagy ha elviszem az ügyeletre, akkor ők táppénzre vesznek?

aug. 10. 00:59
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
2 vagy 3 napra visszamenőleg táppénzre tud venni az orvos hétfőn.
aug. 10. 01:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem legutóbb az mondta hogy az aktuális hétre tudja. Vagyis ha csütörtökön hívom, akkor hétfőtől gond nélkül tudja, de másik hétre nem.
aug. 10. 01:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért ilyen esetben szokták visszamenőleg. Nekem 3 nap rémlik, de mindenképpen jelezd hétfőn, hogy nem tudtál már aznap sem menni dolgozni. Szerintem ki kell hogy adja. Például, ha valakinek hétvégén is dolgoznia kell, vagy esetleg péntek éjszaka, ott se tud azonnal szólni.
aug. 10. 06:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2, 5 napra visszamenőleg van joga állományba venni a háziorvosnak, nekes is tessék ismerni a jogaidat és érvényesíteni.
aug. 10. 08:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, hogy te értetted fère és nem ilyen idióta dokid van. Igaza van a többieknek. Lehet h péntek délelőtt rendel utoljára a doki , akkor ha hétvégén is dolgozom nehogy már ne tudjon kiírni hétfőn....Persze, h ki tud utólag. Nyilván nem hetekkel korábbra.
aug. 10. 08:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Remélem úgy lesz.
aug. 10. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!