Megérné CSED után felmondani ha apuka venné igénybe a GYED-et?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg CSED-en vagyok de a CSED lejárta után apuka venné igénybe a GYED-et. Így sajnos nekem a következő 1,5 kiesne a jogviszonyból. Lehetséges hogy a CSED lejárta után beadjam a felmondásom és elmenjek munkanélkülire? A jelenlegi munkahelyemre semmiféleképpen nem szeretnék visszamenni. Jól tudom hogy járna további 3 hónapig a munkanélküli segély illetve ennek letelte után az aktív korúak ellátása? Így megmaradna a jogviszonyom és nem esne ki 1,5év ? (nem szeretnénk a közel jövőben újabb gyermeket)
júl. 31. 15:15
1/7 anonim válasza:
Az aktív korúak ellátása nem jár alanyi jogon, nem fogsz beleférni a jövedelemhatárba, ső az egészségügyi szolgáltatásra sem leszel jogosult, így még azt is fizetheted magad után
2/7 anonim válasza:
A gyerek 2 éves koráig jár a gyed. Mi értelme, hogy átadod, felmondasz és munkanélkülin vagy? Elég, ha akkor felmondasz. Vagy csak én nem értem a kérdést?
3/7 anonim válasza:
Nem éri meg. Ha időközben terhes leszel, semmi nem fog járni, csak gyes.
4/7 A kérdező kommentje:
Azért adom át mert az összeg jóval nagyobb ha apa veszi igénybe. Ha apa veszi igénybe fizetésnélküli szabadságra kell mennem mivel itthon maradok a gyermekkel. Ezáltal nem lesz biztosítási jogviszonyom.
júl. 31. 15:28
5/7 anonim válasza:
Nálunk is felvetette ezt a férjem, mert anyagilag szintén kedvezőbb lett volna, de én nem mentem volna bele, hogy ne legyen biztosítási jogviszonyom arra az időre, kiessen a nyugdíjból, 100%ban az ő pénztárcájától függjek, stb. Megbizom benne, de ennyi onallosag nekem kellett. Ezt ti érzitek.
6/7 babyboom567 válasza:
Az aktív korúak ellátása egészen biztosan nem fog járni neked.
7/7 anonim válasza:
5# ezért nem értettem a kérdést amiket leírtál. Miért éri meg valakinek ez az egész egy picivel több pénzért? Én is megbizok a páromban, de soha nem lehet tudni mi lesz a későbbiekben. Mikor az ember gyereket tervez, akkor bele kell kalkulálni és elfogadni, hogy a gyed nem egy nagy összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!