Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha külföldről haza költözök...

Ha külföldről haza költözök terhesen?

Figyelt kérdés

Ha külföldi munkaviszonyt megszüntetek terhességem alatt és haza költözök, fog bármi is járni nekem? Gyedre gondolok első sorban, az első 2 évben. Vagy külföldről vagy Magyarországról, a 12 500 forinton kívül természetesen. A kérdés elméleti jelenleg. Kimennénk külföldre, hogy házat tudjunk újítani, bővíteni, de 2 éven belül haza költöznénk. A gyerekünket már Magyarországon szeretném megszülni, itt szeretném felnevelni.

Nem, nem kérem hogy ostobák vagyunk, mert miért akarunk Mo.-n lakni. :) Csak tájékozódok.

júl. 17. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
A gyes az 26000ft,és alanyi jogon jár.Többi szerintem nem,de ebben egyáltalán nem vagyok biztos.Majd lesz aki megmondja neked pontosan Családi is jár majd a gyereknek,az 12200ft.
júl. 17. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A GYED-be beleszámít a külföldi munka, de a szüléskor biztosítottnak kell lenned, tehát otthon még kéne pár hónapot dolgoznod/bejeentve lenned.
júl. 17. 21:26
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Elég ha itthon álláskeresésin vagy szüléskor az is biztosításnak számít, (+megvolt kint 2 éven belül a 365 nap)
júl. 17. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy mi az hogy "külföld". Ha EGT tagállamban vállalsz munkát csak abban az esetben számít bele a gyed-be mint biztosítási idő. De ahogy a kettes is mondja, csak abban az esetben számít ez bármit,ha a szüléskor rendelkezel itthon munkaviszonnyal.
júl. 17. 21:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Külföld ez esetben Svájc lenne, de nem EU ország sajnos. Nem tudom mi lenne a megoldás. Jó lehetőség, de nyilván terhesen Mo.-n már sehol nem fogok tudni dolgozni ha haza jövök. És mivel szeretnénk gyereket, azzal 3-4 évet nem fogunk várni, hogy kinn is vagyok 2 évet aztán Mo.-n is dolgozni kezdjek hogy legyen magyar munkaviszonyom. Az túl sok idő úgy. Akkor lehet hogy csak a férjem megy ki.
júl. 18. 05:12
 6/6 anonim ***** válasza:
63%
Nem akarok beleszólni,de ha még a férjed egyedül megy ki 2 évre, akkor még azért nem lesz gyerek.Nagy valószínűséggel jobban fog ott élni,így nem nagyon akar majd hazajönni,ráadásul túl sokáig lesztek külön is távkapcsolatban.Ne legyen igazam,de ez így szokott lenni.
júl. 18. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!