Ha külföldről haza költözök terhesen?
Figyelt kérdés
Ha külföldi munkaviszonyt megszüntetek terhességem alatt és haza költözök, fog bármi is járni nekem? Gyedre gondolok első sorban, az első 2 évben. Vagy külföldről vagy Magyarországról, a 12 500 forinton kívül természetesen. A kérdés elméleti jelenleg. Kimennénk külföldre, hogy házat tudjunk újítani, bővíteni, de 2 éven belül haza költöznénk. A gyerekünket már Magyarországon szeretném megszülni, itt szeretném felnevelni.
Nem, nem kérem hogy ostobák vagyunk, mert miért akarunk Mo.-n lakni. :) Csak tájékozódok.
júl. 17. 18:48
1/6 anonim válasza:
A gyes az 26000ft,és alanyi jogon jár.Többi szerintem nem,de ebben egyáltalán nem vagyok biztos.Majd lesz aki megmondja neked pontosan Családi is jár majd a gyereknek,az 12200ft.
2/6 anonim válasza:
A GYED-be beleszámít a külföldi munka, de a szüléskor biztosítottnak kell lenned, tehát otthon még kéne pár hónapot dolgoznod/bejeentve lenned.
3/6 anonim válasza:
Elég ha itthon álláskeresésin vagy szüléskor az is biztosításnak számít, (+megvolt kint 2 éven belül a 365 nap)
4/6 anonim válasza:
Nem mindegy mi az hogy "külföld". Ha EGT tagállamban vállalsz munkát csak abban az esetben számít bele a gyed-be mint biztosítási idő. De ahogy a kettes is mondja, csak abban az esetben számít ez bármit,ha a szüléskor rendelkezel itthon munkaviszonnyal.
5/6 A kérdező kommentje:
Külföld ez esetben Svájc lenne, de nem EU ország sajnos. Nem tudom mi lenne a megoldás. Jó lehetőség, de nyilván terhesen Mo.-n már sehol nem fogok tudni dolgozni ha haza jövök. És mivel szeretnénk gyereket, azzal 3-4 évet nem fogunk várni, hogy kinn is vagyok 2 évet aztán Mo.-n is dolgozni kezdjek hogy legyen magyar munkaviszonyom. Az túl sok idő úgy. Akkor lehet hogy csak a férjem megy ki.
júl. 18. 05:12
6/6 anonim válasza:
Nem akarok beleszólni,de ha még a férjed egyedül megy ki 2 évre, akkor még azért nem lesz gyerek.Nagy valószínűséggel jobban fog ott élni,így nem nagyon akar majd hazajönni,ráadásul túl sokáig lesztek külön is távkapcsolatban.Ne legyen igazam,de ez így szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!