Austriábol haza költözhetünk gyerekkel?
Sziasztok !
 Ausztriában élünk és jelenleg a feleségem várandós de ha megszületett a kisbaba és betöltötte az egy évet akkor haza szeretnék költözni Magyarországra a karenz pénz egy évre szeretném kikérni de viszont az a kérdés hogy haza költöz hetünk ? Azt olvastam az interneten hogy a munkáltató szerződést írat És ha nem jön vissza dolgozni akkor visszaigényelhetik az egész karenz támogatást . Milyen lehetőségeink vannak most? És van egy kis kapu erre az egészre? 
Ha 3 holnapig dolgozok még és utána mondok fel
Akkor így ki játszható
CSAK AKKOR vagy jogosult az ilyen kedvezményekre, ha OTT DOLGOZOL, OTT ÉLSZ. Az NEK JOGOSÌT FEL, hogy korábban éltél ott.
De nyugodj meg, nem kapsz semmit.
8-as, nem így van amit írsz. Nem kell hozzá Ausztriában élni, elég hozzá ott dolgozni, legalább az egyik szülőnek.
Nem tudom kérdező, első hozzászóló vagyok, volt olyan esetem, amikor a szülők visszaköltöztek Magyarországra, az ögk meg közölte, hogy a karenzszerződésben foglaltak így nem teljesülnek, nem fizetnek tovább és visszakérik. De ott egyik szülő sem dolgozott tovább Ausztriában akkor. Egyébként mindössze 4 hétről van szó karenz után, amire vissza kellene mennie, ha neked már nem Ausztriában van a munkahelyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!