Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Austriábol haza költözhetünk...

Austriábol haza költözhetünk gyerekkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Ausztriában élünk és jelenleg a feleségem várandós de ha megszületett a kisbaba és betöltötte az egy évet akkor haza szeretnék költözni Magyarországra a karenz pénz egy évre szeretném kikérni de viszont az a kérdés hogy haza költöz hetünk ? Azt olvastam az interneten hogy a munkáltató szerződést írat És ha nem jön vissza dolgozni akkor visszaigényelhetik az egész karenz támogatást . Milyen lehetőségeink vannak most? És van egy kis kapu erre az egészre? 

2024. júl. 3. 07:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Költözni nem tilos, de igen, ugyanoda vissza kell mennie dolgozni, különben visszafizettetik veletek a pénzt. Kiskapu ha te (az apa vagy gondolom ) továbbra is Ausztriában dolgozol, rendesen bejelentve, akkor nem kell feltétlenül visszamennie a feleségednek ugyanoda.
2024. júl. 3. 08:21
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha 3 holnapig dolgozok még és utána mondok fel

Akkor így ki játszható

2024. júl. 3. 08:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Vagy keves ?
2024. júl. 3. 08:43
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Nem érzed szemétségnek, hogy a markodat tartod olyen pénzért, ami nem jár? Ha igénybe veszed, akkor teljesítsd te is a feltételeket és dolgozz meg érte. Vagy ne dolgozz, de akkor pénzt se várj!
2024. júl. 3. 09:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Vannak gondok nálad , 10 éve van állandó munka a gyed az jár Magyarországon is de mivel itt van munka viszonyom igy itt kapok ha nem tudsz rá értelmesen válaszolni görgess tovább
2024. júl. 3. 09:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Akár hányszor olvasom ujra amit írtál egyre viccesebb :D évi 37.000€ fizetésből amennyi adót befizetek igen is jár :) számold ki az a 15.000€ amit adnak két évre nem is olyan sok :)
2024. júl. 3. 09:57
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Onnan vagy jogosult ellátásra, ahol adózol. Ennek mindenhol vannak feltételei. Nem kijátszhatók. Ha meg évi 37000 eurós a fizud, minek kéne támogatás. :)
2024. júl. 3. 12:37
 8/11 anonim ***** válasza:
15%

CSAK AKKOR vagy jogosult az ilyen kedvezményekre, ha OTT DOLGOZOL, OTT ÉLSZ. Az NEK JOGOSÌT FEL, hogy korábban éltél ott.

De nyugodj meg, nem kapsz semmit.

2024. júl. 3. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
55%

8-as, nem így van amit írsz. Nem kell hozzá Ausztriában élni, elég hozzá ott dolgozni, legalább az egyik szülőnek.

Nem tudom kérdező, első hozzászóló vagyok, volt olyan esetem, amikor a szülők visszaköltöztek Magyarországra, az ögk meg közölte, hogy a karenzszerződésben foglaltak így nem teljesülnek, nem fizetnek tovább és visszakérik. De ott egyik szülő sem dolgozott tovább Ausztriában akkor. Egyébként mindössze 4 hétről van szó karenz után, amire vissza kellene mennie, ha neked már nem Ausztriában van a munkahelyed.

2024. júl. 3. 19:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Itt Élünk és itt is fogok tartózkodni amíg a gyerek egy éves, utána még én három hónapot fogok dolgozni csak azután szeretnék hazamenni kommentelőknek a nagy hányada okoskodik és fogalma sincs vicces ez az oldal
2024. júl. 4. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!