Ilyenkor hogy alakul a 9-es kódú táppénz?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Jövő hónaptól táppénzre megyek 9-es kóddal. A mostani szerződéses bruttóm a garantált bérminimum,a tavalyi bruttó 306800 forint volt. Megvan már 2 év munkaviszonyom. Én veszek igénybe 2 gyerekre adókedvezményt. Szeretném megkérdezni, hogy nagyjából milyen összegre számíthatok abban az egy hónapban?
Úgy tudom csak szja-t vonnak pluszba a táppénzből (ami 60%). Ilyenkor hogy alakul pl az adókedvezmény?
Köszönöm szépen a segítséget előre is! 😊
jún. 23. 10:04
1/4 anonim válasza:
Hát erre én is kíváncsi lennék, mert én az eddigi 260 netto helyett olyan 170ezret kaptam (ebből 1 hét szabi volt) és nem tudom az adókedvezményt levonták e, mert nem kaptam semmi papírt
2/4 anonim válasza:
Én bruttó 326.000-el kapok 2 hetente 91ezer körül,de tőlem nem vonnak szjat.Viszont soha nem sikerült még kiszámolnom hogy jön ki pontosan.
3/4 anonim válasza:
Nalam a brutto alaporaberemet szamoljak amivel eljottem tappenzre. Azt beszorozzak 31x annyival es annak a 60%a. Ha az alapbered 306 800 amibol szamolni szeretned az nem lesz tobb 150 nel szerintem
4/4 anonim válasza:
A legjobb közelítés, ha veszed a havi béredet és elosztod 31-gyel, majd számolod a 60%-át. Ez lesz a bruttó napi táppénzed. Megnézed mennyi az adókedvezmény, belefér-e, ha nem, akkor kéritek apukának részben, vagy teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!