Gyed lemondása, ujraigénylése?
Sziasztok!
Apai gyeden vagyok jelenleg, múlthéten mondtam fel, 2 hét múlva kezdek az új munkahelyemen. Megszeretném igényelni az álláskeresési járadékot, de mivel gyeden vagyok nem lehet. A régi munkahelyem utalja a gyedet, ha ott lemondanám utánna megigényelném az álláskeresésit, és amikor felvesznek az új munkahelyemen igénylem a gyedet ez így működhet? Lehet így lemondani aztán újra igényelni a gyedet?
Munkanélkülivé válásod megelőző 3 évben volt 360 munkában töltött napod akkor 3 havi álláskeresési járadékra vagy jogosult.
Ha csak 1 napot is voltál munkanélküli jogosult vagy az egész 3 havi összegre. A maximumja kb 521977 forint
Ha munkába áltál és csak 1 napot voltál munkanélküli akkor kifizetik azt az egy napot br 7733ft. A fenmaradő összeget is kérheted, és az összeg 80%át kapod meg.
Na szóval, bruttó 560ezer volt az átlag keresetem. Annak a 60%-a 336 ezer ez több a minimálbérnél.
Vagyis megkapom a maximumot amit előtted is leirtak hogy 7733 forint.
7733x90=695970.
Ebből 25% adó
521977.
Ennek a 80%-a 417ezer.
Leirom mégegyszer ha nem értesz valamihez ne kommentelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!