Tényleg ilyen lassú folyamat a CSED igénylése?
Március végétől kérem a CSED-et, a születés kiírt időpontja után, de születés előttől még. Azóta megszületett a fiam és 1 hete adtam le az igénylést a munkahelyemen. Azt mondták, hogy a TAJ kártyájára is szükségük lesz a dokumentum beadásához, ami még legalább 2 hét, mire megjön. Utána ha jól olvastam a neten, 30 nap a CSED igénylésének elbírálási ideje. Ez azt jelenti, hogy május lesz, mire megjön a TAJ, utána júniusra elbírálják és június 10-ig kapom meg az első kifizetést.
Szerencsére nem vág földhöz, de számomra furcsa, hogy ez ennyire időigényes művelet, hiszen sokaknak ez a pénz nélkülözhetetlen és nem értem, hogy két hónapot hogy oldanak meg bevétel nélkül.
Vagy csak félreértek valamit?
dehogy júniusban jön...
2, nem lehet beadni már TAJ nélkül, a szüf-ös felület nem engedi.
3! ezt nem tudtam.
2022ben igényeltem, akkor még így ment. Akkor nem szóltam, bocsi
Nem tudtam, mikor érkezik a baba, ezért szülés után adtam le, de szülés előtti 4. naptól kértem. Legkésőbb március 31-től akartam kérni, de kivártam az időpontot, mert ha addig megszületik, akkor újra le kell adnom.
3-as: mikor jön akkor? hol a hiba a számításomban?
Én tavaly január végével kezdtem meg a CSED-et (kiírt nap előtt 4 héttel), február elején már CSED-et is kaptam (nyilván akkor még csak arra a pár januári napra).
Szóval nálad valamit nagyon nem jól csináltak.
28-an (csütörtökön) szültem, akkortól is igényeltem. Következo hét kedd vagy szerdán meg is lett az anyakönyvi kivonat, akkor küldtem el az igénylőt az anyakönyvi fenymasolataval. A taj kártya múlt hét elején jött, azt elég volt lefotozni és e-mailben elkidleni. Azóta megjott a határozat a csedrol és a gyedrol is.
Szerintem munkahely függő, nálam rendesek, segítőkészek.
3# Munkahelynél sem? 2022-ben nekem is elég volt a munkahelyemnél pótolni csak, simán kaptam addig. Ők intézték, kifizetőhely.
Egyébként nálam is leadtam és másfél hét kb jött is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!