Munkáltatóm nem fizette utánam a járulékot! Még fogom kapni így a család támogatásokat?
Most derült ki 2 hete hogy a munkáltatóm nem fizette utánam a járulékokat! Bejeletve be voltam!
2 hónap múlva születik meg a kislányom!
Meg fogom kapni ebben az esetben a gyed, csed -et?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
Hm... Esküdni mertem volna hogy szeptember nem 2 hónap múlva van.
Jogosult lehetsz az ellátásokra, ha tudod igazolni, hogy tőled levonták. Én hasonlóan jártam.
Amikor kiderült a terhességem, akkor a főnököm azt akarta, hogy lépjek ki közös megegyezéssel, mert alkalmatlan lettem a fizikai munkára. Nem voltam rá hajlandó. Akkor már 2 éve dolgoztam náluk, egy családi vállalkozasnál alkalmazottként (én nem vagyok családtag). Mikor a hivatalos papírokat intéztem, először az derült ki, hogy nincs TB-m. Akkor azt hittem, csak valami tévedés, de nem az volt. Annyi mázlim volt, hogy minden hónapban eltettem a bérpapíromat, amin látszott, hogy tőlem bizony mindent levontak, csak az állam felé valahogy nem lett semmi fizetve és a munkaszerződesem, mukkaköri leírasom is el volt téve... Utólag már tudom, hogy miért adta ezeket olyan rohadt nehezen ki a kezéből. Hivatalosan 2 hónapig voltam náluk bejelentve, utána papíron úgy nézett ki, hogy próbaidő alatt elküldött...
Jó 4 hónapig ment a huzavona, de végül egy összegben megkaptam a TGYÁS-t (akkor még úgy hívták, ma már CSED). Azt, hogy ezt a cégen hogy verték le, nem tudom, és nem is igazán érdekel, annyit tudok, hogy még abban az évben bezártak végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!