Hányadikàn jön a családi pótlék és a gyes?
Hogy ezt minden rohadt hónap elején 5x megkérdik gyik-en. Elképesztő.
Marha bonyolult amúgy az, hogy hónap 2. munkanapja.
Hát szerintem tök mindegy, hogy most milyen címen érkezett a számlámra.. Az nem a gyereké, nálunk minden közös. Most a közös pl. 600 ezer forintból tök mindegy, hogy melyik 30 ezret veszem ki… Az első 30 ezret, ami családi pótlék címen érkezett, vagy a 120-150 ezer közötti 30 ezret, ami a gyed-emből van, vagy a 200-230 ezer közötti harmincezret, ami a férjem fizujából van. Ne már… :D
A lényeg, hogy havi 30 ezer költőpénzem van. Ebből szoktam magamnak venni ruhát, sminket, hajápoló szereket, de van, hogy a gyerekeknek veszek valami extrát én is. A többi pénzt levesszük a számláinkról, és megy a közösbe. A közöset a férjem kezeli, mert én nem tudok bánni a pénzzel, könnyen elszalad velem a ló sajnos. Ezért a családi az “enyém”, mert az jön általában legelőször minden hónapban, és én addigra már mindig kinézek magamnak valamit, amit alig várom, hogy megrendelhessek. Ezért mindig ahogy megjön a csp, már a nyakára is lépek kb. :D az összes többi a gyerekeké, illetve a családé. Abból fizetjük a rezsit, eszünk, tankolunk, spórolunk, ruházzuk a gyerekeket és a férjemet, stb.
7es, családi kassza? Mármint a férjed pénzére gondolsz? Bár vicces, az eltartottak szokták ezt a mi pénzünk meg családi kasszát emlegetni, holott ők kb semmit se raknak bele.
Ez a lombik meg..barátnőm is lombikos, mégse esett le az aranygyűrű az ujjáról és dolgozott 30. hétig. Bár őt ki se tartotta volna a férje, más értékrend szerint élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!