1hónapja vagyok egy takarító cégnél mint szobalány De eközben terhes lettem Elmentem orvosomhoz aki megálapitotta hogy mivel erős vegyszerek közt dolgozom táppénzre kiir tehát jogosult vagyok rá ? Mivel csak 1hónapja vagyok a cégnél
Idióta az orvosod.
Üzemorvos, felmentés, alapbér.
4, akkor majd elmegy szépen az AJBH-hoz, mert az mt engedi az indoklás nélküliséget, de ez pont az az eset, amikor ő ennek ellenére kérheti. Ha leírják, hogy terhes, tp, azonnal bíróság, mert az egyenlő bánásmódra vonatkozó jogszabály ezt tiltja. Ha kamuznak valami mas indokot, szintén bíróság, mert ott meg igazolni kell a munkáltatónak, hogy valós, amit leírt. És tapasztalat, hogy nem nagyon hisznek a tanúként beidézett kolléganak, ha nincs írásos nyoma annak, hogy már volt figyelmzetetés, bukta. A bíróság visszaállíttatja a jogviszonyt, ajbh kitűz egy szép bírságot.
Jó lenne, ha kimennének a köztudatból végre ezek a tévhitek és tudatosabbak lennének a munkavállalók.
A lényegről nem írtál: dolgoztál korábban?
Mert ha nem, vagy 30 napnál több megszakítás volt az előző munkahelyed és a mostani között, akkor összvissz annyi időre jár tp, amennyit ITT dolgoztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!