Ki vette fel az családi adókedvezményt, anya vagy apa?
A férjem veszi fel a családi adókedvezményt, én meg az emelt családit és a gyest (autista a lányunk).
De mi közös kasszán vagyunk. Ami azt jelenti, hogy a nagyjából azonos fizetésünkből meghatározott összeget felveszünk minden hónapban,az megy egy dobozba. Az a havi pénzünk. Ami azon felül marad a kártyán,az pedig marad is ott,az egyebeket abból fizetjük.
Nálunk nincs olyan, hogy én jobban be tudom osztani vagy az én pénzem te pénzed... Minden közös, mindent közösen veszünk.
Apa veszi igénybe, mivel én a 30 év alatti anyák kedvezményével kimaxolom az adóvisszatérítést. Ha 30 felett lennék akkor is egyszerűbb ha ő veszi igénybe, ő fixen dolgozik, ha én venném igénybe fél évente adhatnám be újra a papírt, mert először még a munkahelyemen kellett, aztán hogy a táppénzből is visszakapjam külön kellett volna a kormányhivatalhoz beadni, CSED igénylésnél megint, gyed igénylésnél megint, ha nem megyek vissza dolgozni amikor betölti a 2-őt akkor amúgy is át kellene vennie apának, mert a gyesből nem vonnak adót, aztán ha vissza megyek dolgozni a munkahelyemen megint papírozás.
A férjem minden év elején minden papírt megkap egyben a hr-től, csak aláírja és nincs több gond vele.
Nálunk év közben egyikünk sem
Az adobevallással kérem vissza magamnak.
(Csak azért, mert férjemét a cég megcsinálja, de ott nem foglalkoznak azzal akinek kedvezménye van, ő csináltassa meg ahol akarja).
Én minden évben magamnak csinálom az adóbevallásom. Így férjemével nem extrázunk, hanem beírom azt a plusz 3 számot a sajátomba.
A pénz 1 összegben megy a közös számlára. Amit kb közösen költünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!