Ilyet lehet csinálni?
Nem akarok ilyet, félreértés ne essék! Csak kíváncsi vagyok ez megvalósítható-e amúgy.
Májustól 9-es kóddal vagyok táppénzen. Most július 1-től volt fizetés emelés, nyílván rám ez már nem vonatkozott.
Elméletben az működött volna, hogy pl sima táppénzzel vesznek fel, es pl visszamegyek május-július kiveszem a szabadságokat es utána 9-es kód augusztustól, akkor érvényes lett volna a fizetés emelés?
Vagy ha pl most a 9es kódról vissza keretem magam sima táppénzre, utána megszakítom es keretem magam pl szabadságra, akkor érvényes lenne az emelés egy újbóli táppénzhez?
A táppénzt azt úgy számolják,hogy az első táppénzes napot megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafelé 180 nap átlagbérét veszik alapul.
Szóval max annyival jártál volna jobban, hogy a szabadságokra magasabb bért kapsz, mint a táppénz, de ugye azokra nagyobb szükség lesz a bölcsibe szoktatáskor.
Attól függően hogy hány hetes vagy a CSED-be/Gyed-be beleszámíthatna a magasabb fizetéssel kivett szabadság, de mivel azt is úgy számolják mint a táppénzt a 180 nap álagába nem sokat nyom 15-20 nap szabadság, főleg ha csak mondjuk 10.000 Ft volt az a béremelés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!