Visszalehet igényelni egy összegben vagy ez hogy van?
30 év alatti anyák szja mentességét érdemes megigényelni vagy majd egy összegben visszamenőleg?
2028-ban leszek 30 éves.
2023.07.17-re várjuk a kislányunk.
Éves elszámolás van, szóval, de igen fizeti, ha itthon van a KATÁT amiben benne van az szja.
Na mindegy, köszi nektek majd utánajárunk!
Akkor a könyvelőt kérdezzétek meg, mert a férjed katát fizet, nem szja-t.
itt is azt írja hogy nem lehet.
"A családi adókedvezmény egy személyi jövedelemadó kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy személyi jövedelemadóból lehet igénybe venni. Főállású katás egyéni vállalkozóként sajnos nincs lehetőség felhasználni (mivel kata adó van fizetve és nem személyi jövedelemadó). Azonban ebben az esetben van még egy mód az érvényesítésre. Ugyanis a családi adókedvezmény megosztható a házastársaddal vagy élettársaddal, így ő a teljes összeget veheti igénybe (ha jogosult rá). Viszont, ha mindketten katás egyéni vállalkozók vagytok, akkor sajnos a családi adókedvezményt semmiféleképpen nem tudjátok érvényesíteni."
Nekünk volt egészségpénztári kártyánk az én nevemen, és abból sem tudtam érvényesíteni az adókedvezményt onnantól,hogy katás lettem,illetve nyugdíjtakarékot sem lehet olyan formában mint aki szja-t fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!