Az első gyerekem nyáron lesz 3 éves ezzel le jár a gyes. Tervezzük a 2.-at. Tudom hogy vissza kell menni közben dolgotni.ha jól tudom 1 évet kell beeolgozni hogy ismét járjon a gyed , csed. Jól tudom?
Ha 2 napra mennél vissza is járna. Sőt, ha nem mész vissza, akkor is.
En pl vissza sem mentem.
Az a lényeg, hogy a munkaviszonyod ne szünjön meg
Ha a 3 éves koráig terhes leszel és veszélyeztetett, akkor egy percre sem mész vissza valójában, hanem ebben az esetben táppénzre, akkor is jár a csed, gyed, stb is.
Nem kell hozzá 1 év munkabér jövedelem megint.
Ha nem leszel terhes addig, akkor mész vissza dolgozni, amíg terhes nem leszel..
Ezt kevésbé fogják szeretni, mint az előbbit
1-es, ha a GYES lejárta után nem megy vissza dolgozni, akkor nem jár neki, hiszen nem lesz munkaviszonya.
Ha meg visszamegy dolgozni, elküldik azt, aki eddig helyette volt, majd 2 hónap után bejelenti, hogy terhes, aztán irány a táppénz, akkor biztos nem fogják megint visszavenni. Két, folyton beteg kisgyerekkel meg elég nehéz lesz új munkát találni.
5!
Ugy értettem a nem megy vissza dolgoznit, hogy ahogy lejár a gyes és mar terhes, egyből táppenzre megy.
Én ahogy lejart a gyesem a nagyra, masnap bementem a céghez és szóltam terhes vagyok, vittem a táppénzes papírt.
Magyarán 1 napra sem mentem vissza...
Azt írja a kérdező, nyáron lesz 3 a gyerek. Addig meg siman teherbe is eshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!