Most végzek a gimnáziumban azonban teherbe estem. Szeretnénk megtartani, a párom dolgozik már együtt lakunk. Nekem milyen támogatások járhatnak így munka nélkül?
A gyerek születésekor anyasági támogatás 64125 ft. Családi pótlék 12200 ft 1 gyerekre. Családi adókedvezmény 1 gyerekre havonta 10000ft. Ezt csak akkor tudjátok magzatra érvényesíteni betöltött 91.naptól, ha férjnél vagy. Ha nem, akkor csak születést követően tudja apuka igényelni a munkahelyén, majd jövőre adóbevalláskor visszaigényelni. Születést követően 168 napig csak te veheted igénybe a GYES-t. Ez 25500ft+12200családi pótlék, plusz az egyszeri 64ezer anyasági. Te ezeket kapod meg. A 169.naptól ha apuka megfelel a feltételeknek, tehát megvan 2 éven belül a 365napnyi munkaviszonya, mely jelenleg is él, akkor ő jogosult GYED-re. Ezt a munkahelyén kell igényelnie, neked pedig le kell mondanod a GYES-t, majd magad után kell fizetned a tb-t. Ezt a gyerek 2 éves koráig lehet igénybe venni, majd 3 éves koráig ismét GYES jár (25500), ezt már megint igényelheted te, mert akkor megint nem kell TB-t fizetned. A családi adókedvezmény meg a családi pótlék az jár tovább.
Én nettó összegeket írtam, tehát amit a kezetekbe kaptok.
Sajnálom, hogy ilyen frusztrált vagy hogy engem szídsz mert én összeszórítottam a fogam és megcsináltam. Amúgy igen büszke vagyok, a gyereket nem tettem bölcsibe mellette kitudtam tanulni a szakmát. És magamnak köszönhetem hogy meglett ugyanis en tanultam meg nem más. Az meg hogy pár évig csak a párom dolgozott az nem probléma mert ha vele bármi történne én is dolgoznék helyette is. Állami támogatást meg mimdenki kap had ne keljen már szarul éreznem magam miatta. Szóval köszi büszke is vagyok. Következtetéseket meg nem kéne levonnod. De megértem biztos könnyű a sok frusztrációt idegeneken névtelenül levezetni.
Főleg, hogy azok is az állam és mások pénzén szerzik a szakmájukat, diplomájukat, akik nem szülnek gyereket! Nem tudom, azokról mi a véleménye a kedves válaszolónak, akik megszerzik a diplomájukat, aztán elhúznak külföldre és ott hasznosítják a magyar állam pénzén kapott szaktudást?
A kérdező pedig, társával együtt, nem tesznek mást, mint vállalják a felelősséget a tettükért. Tisztelet érte.
Más pénzén???
Amúgy, ugye olvastad az első bekezdésemet is? Csak, mert arra "elfelejettél" reagálni.
15 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!