Gyed extrát igénybe vevők, miért választottátok ezt az opciót?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, kinek milyen élethelyzete adódott (pl.alacsony fizetés, veszélyeztetett terhesség miatti táppénz), ami miatt az apuka veszi igénybe a gyedet?2023. márc. 26. 03:09
1/26 anonim válasza:
Nem vagyok jogosult a gyedre, ezért fogja a férjem igénybe venni. Utoljára a második gyerek előtt dolgoztam, a harmadikra még kaptam gyed, aztán megszűnt a munkahelyem a gyes alatt, és csak azután szültem a negyediket.
2/26 A kérdező kommentje:
Értelek. Köszi
2023. márc. 26. 03:23
3/26 anonim válasza:
a gyed extra nem az, amikor apuka veszi igénybe a gyedet, hanem amikor a gyerek 2 éves kora előtt visszamész dolgozni, gyerkőc bölcsiben, te kapod a fizut és a gyedet is.
4/26 anonim válasza:
Anno keveset kerestem, és így jobban jöttünk ki. Az más kérdés, hogy ráfaragtunk, mert akkor volt az szja visszatérítés, így a férjem már a fizuval kimaxolta, én meg néztem az eget a jóval alacsonyabb fizuval.
5/26 anonim válasza:
3, a gyed extra több gyedet érintő korábbi változás összefoglaló neve. Pl átadható gyed, munkavégzés melletti ellátás
6/26 anonim válasza:
3-as! Extra, mert a fizetés mellé kapja valaki (anya vagy apa), nem pedig helyette.
7/26 anonim válasza:
Nincs GYED extra. Az az extra benne, hogy lehet mellette dolgozni.
Kérdező, általában azoknál veszi igénybe apa, ahol anyának nem járna csak GYES.
8/26 A kérdező kommentje:
7 - Gyes alanyi jogon minden anyának jár, de értem, amit mondani szerettél volna, gondolom GYED-et akartál írni GYES helyett. Nem csak ez az egy eset van, természetesen van ilyen is.
2023. ápr. 5. 01:53
9/26 anonim válasza:
A 7-es jól írta, nem gyedet akart írni. Szerintem úgy értette: ahol anyának nem járna MÁS, csak GYES.
10/26 anonim válasza:
8, nem érted. Ha az anyának nincs elég munkaviszonya és csak GYES-t kapna - ami 25ezer forint, ebben az esetben az apa elmegy GYED-re a baba 168 napos korától. Erre írtam. Nincs GYED extra. Sima GYED van.
Üdv:7-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!