Benne van az adókedvezmény?
Megkaptam ma az első GYED-et az eddigi CSED után. 5993 ft/nap nettó. Igényeltem még januárban a GYED-del együtt a családi adókedvezményt, hogy havonta kapjam hozzá. 1 gyerek van így, ha jól tudom 10.000ft.
25 év alatti vagyok, tehát ha jól tudom SZJA-mentes, de nem tudom, hogy kell-e akkor is fizetnem a GYED-ből SZJA-t, hogy ebből, amit most kaptam levonták-e, illetve benne van-e az adókedvezmény?
Az külön utalhatják a GYED-től, vagy mindig belevonják? Hogy tudnám megtudni, hogy benne van-e vagy mégis úgy lett megcsinálva, hogy évente kérhetem.
"Pedig elektronikusan be lett küldve, és még visszaigazolást is küldött a rendszer, hogy ők is letöltötték a beküldött kérelmet....
Ennek ellenére sem kapom."
Minden adóévben új nyilatkozatot kell leadni az adóval kapcsolatos kedvezményeket illetően. Ha 2022. decemberben kaptál először ellátást, és előtte leadtad a nyilatkozatot, akkor az már csak a 2022. decemberre számfejtett ellátásodhoz kötődik.
2023 egy új év, új nyilatkozattal. Valószínűleg azért nem kaptad a 2023. évre számfejtett ellátásoknál a családi kedvezményt, mert nincs hozzá leadva nyilatkozat.
Ez csak egy tipp....
Én vagyok, aki nem kapta.
Új nyilatkozat lett elektronikusan leadva, ügyfélkapun keresztül.
Felhívtuk a helyi államkincstárat, mondták hogy nem én vagyok az első, akinek ilyen gondja van.
Fent a központban megkapják a nyilatkozatokat, de van, hogy nem küldik tovább a részükre, így nincs mi alapján utaljanak, mert nem tudták, hogy megigényeltem.
Most papíralapon lett beadva itt helyben, és azt mondták következő hónaptól rendben lesz, kapni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!