Miért kaphatok most kevesebb táppénzt?
Január 02. óta vagyok táppénzen. Előtte csed-gyed-gyesen voltam az első gyerekemmel, pont most januárban járt le a gyes. Az első várandósságomkor csak az utolsó másfél hónapban voltam táppénzen, akkor egy egész 31 napos hónapra, decemberre 122 ezer forint táppénzt kaptam. Most januárban a 30 napra viszont csak 107 ezret. Ez hogy lehet? Nem kéne ugyanannyit kapnom, mint 3 éve? Nem dolgoztam azóta, nem voltam aktív állományban. Miből számolják most nekem a táppénzt vajon? Pláne, hogy 30 év alatti vagyok, le is adtam a nyilatkozatot a táppénzes papírral együtt. Szóval most adómentesen kevesebbet kapok, mint 3 éve, amikor még adóztam is belőle. Létezik, hogy ez rendben van?
Tud valaki segíteni?
A könyvelőnk nem tud..
Hívd fel az oep et ott segítenek.
Egyébként fura...
Sztem van,ugyanazt megkell kapnod.
Nem voltál fizetett szabin az ellatások között?
Viszont azt is nezd,hogy ünnep napok voltak lehet az is változtat a béren.
Valamint,hogy a táppénzes papírok 2 hetre szólnak,és nekem volt olyan,hogy pl február 19től március 2ig tartott a papíron a tappenz így egyszer több egyszer kevesebb volt
Nem voltam fizetett szabin.
A kislányom születése óta folyamatosan követte egymást a csed, gyed, majd a gyes most járt le január 21-én.
A táppénzes papírokat úgy kaptam, hogy január 02-15, január 16-29 és január 30-31. Ezt a 3 papírt egyszerre adtam le február első napjaiban. Egyben adja ki a háziorvosom, mondta, hogy mindig hónap végén mehetek érte. Szóval 1 hónapnyit adok le egyben. A februárit például majd hétfőn kérem el, lesz egy papírom február 1-15ig és február 16-28ig. Ezeket leadom majd szerdán, és így kapom meg a 28 napra egyben.
#6 köszi, ha így számolom, akkor kijön végülis kb. Csak az szja hiányzik, lehet hogy azt most még vonták, és majd februártól nem. De akkor miért kaptam a kislányomnál 3 éve többet? Tudtommal nem változott azóta a szerződésem, én legalábbis nem írtam alá semmit az elmúlt 3 évben, az biztos. Vagy 3 éve nem így számolták, hanem mivel dolgoztam a tp előtt, ezért csak visszaszámoltak x napot és az éppen akkoriból számolták ki? Fuh… Tudom, ciki, de nekem ez mindig annyira kínai.
Rendben, köszi mindenkinek, hétfőn felhívom az oep-et, az a biztos.
6-os vagyok.
Azért kaphattál annó többet, mert akkor volt 180 napi béred, amiből átlagot tudtak számolni. Abban az időszakban lehet, hogy kaptál jutalmat, bónuszt, túlóra kifizetést stb.. ezek megdobhatják a napi átlagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!