Méltányossági csed-et kaphatok majd?
Ha nem jelentkezel a munkaügyiben, akkor csak gyest fogsz kapni, így viszont normális csedet/gyedet.
Menjél most be, és érdeklődd meg, segíteni fognak.
A munkáltatód nem partner, hogy hosszabbítson 2 hónapot?Ha 3 éve ott dolgozol, ennyi emberség lehetne benne.
Barátnőmnek 3 nap miatt sem adták meg.
Max a munkanélküli, ahogy írják. Csak akkor ja, nem annyi lesz az annyi.
NE a méltányossági csedre hajtsál,ha hosszabbítanak, akkor a minimum a szülés napjáig.És mindenképpen kérdezd meg a munkaügyi központban, hogy mennyivel rontja le a csedet/gyedet a munkanélküli, mert szerintem ez nálad csak minimális mértékben lenne. Illeve én úgy tudom,(nekem ezt mondta a védőnő mikor erről beszéltünk, hogy méltányosságra,VAGY csedet VAGY gyedet lehet igényelni(nyilván a gyedet kell hisz az 2 évig jár), a kettőt együtt nem.
A csed /gyed számítás pedig úgy történik, hogy az igénylés napjától visszaszámolnak 3 hónapot(a táppénzes napokat átugorják), és és ott a 3 hónap átlagát nézik(nem a visszaszámolt hónapok, hanem az előtte lévő hónap).hidd el, hogy az álláskeresésivel jogosan járó csed/ gyed még mindig jobb lesz,mintha elutasítják a méltányossági kérelmedet.
Csed/gyedet csak a szülés/igenylés pillanatában élő (vagy ugye a 42nap)jogviszonyból számolnak.
Ha neked nem hosszabbítanak, nem férsz bele a csed/gyedbe emiatt.
Ha elmész munkanélkülire, akkor CSAK a munkanélküliből számolnak. Hiába dolgoztál most x forintért, az a kutyát nem fogja érdekelni. Csak a munkanélküli összege.
Ha nem mész, akkor marad a gyes. 25ezer ft körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!