Ha az egy év munka viszonyba az utolsó 1 hónap terhes táppénz, akkor is jogosult leszek a gyesre stb ?
8 órás munkahelyemen veszélyeztetett terhesség miatt eljöttem táppénzre, de a 4 óra mellékállást folytattam.
Most november 10 lett volna meg az 1 évem, de az üzem orvos elküldött táppénzre október 18-al… így mire meglesz az egy év már egy hónapja táppénzen leszek.
Így is jogosult leszek innen is a gyedre stb ?
Ha ki vagy írva táppénze, más munkát sem csinálhatsz(feketén persze lehet).A táppénz keresőképtelenséget jelent.
ha hivatalos a 4 órás melóhelyed, a másik melóhelyeden meg táppénzen vagy, meg fognak büntetni!Hivatalosan ez táppénz csalás(tudom ,hogy életszerütlen ez, mert attól még mert egy kismama nem tud 12 óra fizikai munkát végezni, még lehet tud 4 órás adminisztratív munkát,viszont ezt a törvénykezés lesz@rja),kamatos kamattal fogják visszafizettetni.
Az állam meg annyi pénzt se ad egy gyerek után, hogy éhen lehessen halni belőle. Mennyit is, 12500-at? A CSOKot meg babavárót nem veszi mindenki igénybe, erre sem értem miért alapozol. Főleg hogy a 10 millió helyett 40-et kell egyeseknek visszafizetni, ha nem jön össze nekik a gyerek.
Ilyen elszállt ingatlan árak mellett még ez sem egy “nagy” segítség.
Németországban bezzeg 80 ezer jár egy gyerek után minden hónapban. Ők tesznek is valamit a gyerekekért, fura, ott van pénz erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!