A munkáltatóm kifizetőhely, ők utalták a csedet/gyedet. Most lesz 2 éves a kislányom, a GYES-t is a munkahelyemen kell igényelnem?
Most igényeltem pont én is, ezen a honlapon keresztül (ha van ügyfélkapud, bár ma már kinek nincs):
Kb 3 nap alatt el is bírálták, szóval nem lacafacáztak. Arra figyelj, hogy mindenképp írd bele, milyen módon kéred a folyósítást (bankszámlára, szlaszámmal), mert nekem először a postás hozta ki, mint a nagymamáknak a nyugdíjat szokták :D
"A gyermekgondozást segítő ellátás iránti igényt elbíráló szerv: szülő esetében az igénylő lakóhelye szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatal, illetve, ha az igénylő munkahelyén működik ilyen, akkor a családtámogatási kifizetőhely. "
Mert a munkahely is intézeti, de mindegy, le kellett pontozni nullára....
Lehet a jogszabályban benne maradt ez a mondat, de már évek óta nincs csaladtámogatási kifizetőhely a cégeknél.
Annyit tesz a munkáltató, ha megkapja a kérelmet, hogy elpostázza az illetékes kormányhivatalnak, de ez csak hosszabb ügyintézést szül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!