Miért kaptam elutasító határozatot?
Sziasztok.
Van két kis gyermekem. Az első 2 éves (2019.06.) a második pedig 6 hónapos (2021.06.). A második után mint dolgozó apa felvettem a munkahelyemen a GYED extrát. Ez úgy történt,hogy a párom lemondta a gyest.
Mi úgy tudjuk,hogy a nagy után attól még az anyának jár az alanyi jogon járó (sose volt munkaviszonya) gyes. Na ezt elutasították azzal,hogy egy gyermek után csak egy szülő veheti igénybe a támogatást. De itt két külön gyermek után vennénk fel két külön támogatást.
Szerintetek mi történt? Próbáljuk meg újra?
Megmagyarázták, mégse fogod fel.
Nem érdekes, hogy két gyerek, törvény szerint egy időben csak az egyik szülő kaphatja a támogatásokat. Azaz le kell mondania a nagy utáni gyesről is.
Akkor lehet külön igényelni, ha elváltok.
A feleséged lemondja a nagy után a GYES-t, te pedig megigényled azt. A lemondás dátuma és a GYED igénylésének dátuma között 1 napnak kell lennie. Pl: lemondja 12.28. te igényled mind a kettőt 12.29-től.
TB fizetésről pedig majd küldenek csekket. (Legalábbis én kaptam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!