Így is kapok CSedet Gyedet Gyest?
Szóval arról lenne szó,hogy most szeptember 13-án kezdtem el dolgozni előtte itthon voltam a kislányommal Gyesen. Fontos még tudni,hogy a lányom születése előtt nem volt egy munkahelyem sem.
Viszont most szeretnénk bele vagni párommal a kistesó projektbe , természetesen úgy szeretnénk ,hogy szülessen hogy meglegyen legalább 366 nap munkaviszonyom ,hogy kapjak CSedet, Gyedet.
A kérdésem az lenne,hogy az is munkaviszonynak számít,ha már kismama vagyok és táppénzen tartózkodom otthon vagy feltétlen le kell dolgozni az egy évet terhesség nélkül?
Igen, számít az az idő is amit táppénzen töltesz, de vigyázz! Csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit előtte dolgoztál. Tehát teszem azt, dolgozol 6 hónapot, és aztán elmész táppénzre, akkor csak 6 hónapot lehetsz táppénzen, és a fennmaradó időre vagy visszamész dolgozni, vagy pedig elveszíted a munkád, de akkor ugrik minden munkaviszonyhoz kötött ellátás, és csak az alanyi jogon kapható gyes+családi pótlék illet meg, ami együtt 38 ezer forint kb.
Szóval ne siessetek annyira. Inkább dolgozd le az egy évet, szívesebben is vár vissza a munkahely olyat, aki nem rögtön a próbaidő után megy el évekre.
Ahogy 1#írja..
Annyi táppénz jár, amennyit dolgoztál. Szóval az ne megy, hogy visszamész, dolgozol 1-2hónapot, azt utána terhes leszel és karbatett kézzel ülsz otthon. Ahogy 2#írja, ahhog be is kell tenni, hogy kivegyél...
Ez durva. Komolyan ennyire nehéz összeszedni azt a nevetséges kis munkaviszonyt hogy tegyél a kasszába? Szros 1 évről beszélünk...
A gyerekeidet is erre fogod tanítani? Munkakerülésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!