Ilyen esetben jár az adókedvezmény és a
visszatérítés?
Figyelt kérdés
Nemrég volt egy 19 hetes vetélésem. A családi adókedvezményt szerettem volna igénybe venni, de ugye így már nincs lehetőségem. Viszont elméletileg 2 hónapra járt volna. Ezt meg tudom igényelni és majd egy összegben visszamenőleg kérhetem?
A másik pedig ez az adóvisszatérítéses történet. Elvileg az kapja vissza aki 2021-ben valamilyen adókedvezményre jogosult (ugye így a 12 hetet betöltött magzat esete is ide tartozik), de mi van ha valaki elvetél, akkor is visszakapható az adóelőleg? Tudom még semmi sem biztos ezzel kapcsolatban, de hátha valakinek van infója.
A tiédet sem kérdezte senki, erre többedmagaddal elkezdtetek minősítgetni, egy kis önreflekció neked sem ártana ha már itt tartunk mert semmivel nem vagy különb, csak én gonoszul ne szóljak bele más gyászába, de ti viszont elmondhattok mindenfélének engem, hajrá, az is lehetek amit gondoltok, különösebben nem érdekel, megvan a véleményem mindenkiről aki más halálából csinál pénzt.
2021. okt. 25. 14:42
12/19 anonim válasza:
10: a protokolláris esemény teljesen más, a hagyatéki eljárás egy hivatalos eljárás amin muszáj megjelenni ha akar az ember ha nem. Más halála után viszont telefonálgatni és direkt keresni minden fillért ami esetlegesen megillethet emiatt szánalmas, de kinek mi a fontos.
2021. okt. 25. 14:44
13/19 anonim válasza:
“önreflekció” 🤦♀️
2021. okt. 25. 14:48
14/19 anonim válasza:
Intéztél már hagyatéki eljárást úgy, hogy te indítottad el? Akkor pontosan tudod, hogy milyen embertelen eljárás bankszámlaszámokat keresni, életbiztosításokat bejelenteni, ingatlanokat összeszedni, esetleg tárgyaláson megvitatni ki mire tart igényt és miről mond le a másik javára, stb. Lélektanilag sokkal egyszerűbb beadni egy visszadó kérvényt egy meg nem született magzat után, mint egy elhunyt után az örökösödést lezongorázni. Te a kérdést meg sem hallottad, csak annyi jutott el az agyadig, hogy valakinek enyhítené az elvesztett magzata utáni gyászát az adóvisszatérítés, holott erről szó sem volt. Nyilván mindenki ugrik rá... No de legyen igazad, én nem vitatkozom tovább. Gáz vagyok. Nyugtáztam. :)
2021. okt. 25. 14:51
15/19 anonim válasza:
Ti??? 😂 Kezdjük ott, hogy én nem vagyok ti, maximum csak te. És benézted, mert nem illettelek semmilyen jelzővel, mindössze tudattam veled, hogy senkit nem érdekel a véleményed, pláne ha csak abból áll, hogy másokat ócsárolsz általa. A keresett szó meg inkább az önreflexió akart lenni, nem? Ígérem fogok tartani, ha majd én is nekiállok másokat ismeretlenül elítélni :)
2021. okt. 25. 14:54
16/19 A kérdező kommentje:
Nem azért tettem fel a kérdést, hogy itt emberek egymás egyék egy harmadik fél miatt.
Nem azért érdekel az említett dolog, mert ezzel szeretném a gyászomat enyhíteni vagy mert olyan pénzsóvár vagyok, hogy szeretnék pénzt csinálni egy hatalmas veszteségből, hanem mert egyelőre próbálom a figyelmemet bármivel lekötni ami épp csak eszembe jut csak ne kelljen a arra feneketlen űrre gondolnom, amit a babám elvesztése hagyott.
2021. okt. 25. 16:33
17/19 anonim válasza:
Kedves 11. Majd te se felejts el minden neked járó juttatást visszautasítani valamelyik szeretted halála után. Legyen szó milliós életbiztosításról vagy özvegyi nyugdíjról. (Pedig az megjár neked) Ha az a 20.000 csjk és a befizetett szja visszatérítés jár neki, akkor miért hagyná veszni?? Még az a 20.000 Ft csak csak...de akár több százezer forint? Miért zavar téged ha szeretné azt a pénzt ami jár???? Lehet, hogy elmegy belőle magán dokihoz vizsgálatra vagy csak egy csokit vesz belőle akkor sincs semmi jogod hozzá, hogy így minősítsd. Jah de te örülhetsz a zsák pénznek ami az öledbe pottyan ugye??
2021. okt. 25. 18:39
18/19 anonim válasza:
Hasonló cipőben járok én is. Ha 1 napra is jár családi adókedvezmény, akkor jár a visszatérítés is. Mivel nekünk jár adókedvezmény a 91. naptól a vetélés hónapjáig, (a bevallásban visszaigényelhető) én úgy gondolom, hogy nekünk is jár a visszatérítés is. Sikerült esetleg máshol is utánajárnod?
2022. jan. 28. 09:24
19/19 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit későn írok, de igen, mindketten jogosultak voltunk a férjemmel, már meg is kaptuk a visszatérítést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!