Hogyan fogjak a CSEDet számítani?
2021.áprilisában lett munkaviszonyom a cégnél, előtte KATA-s voltam. Biztosítva mindig voltam, már diákként elkezdtem dolgozni.
Azonban most augusztus 31 óta 9-és kóddal táppénzen vagyok, a babánk december közepén fog megszületni.
Az a kérdésem, hogy a CSED összegének megállapításakor mit fognak számolni. 120 napig munkaviszonnyal biztosítva vagyok, augusztus óta táppénzen. A saját bruttó jövedelmem, vagy a minimálbér kétszerese számít ebben az esetben? (A bruttó jövedelmem ennél magasabb).
Valamint, ha a baba előbb születne, mint a kiírt dátum, ez változtatna valamit?
Tappenz előttről számolnak vissza, veszik a 4 hónap bruttóját meg 2 honap katat, kerdes 50ezres vagy 75ös voltál, osztjak 6al, az lesz az átlagod, abból számolják.
H előbb szuletik a baba, nem számít, mert a táppénz előtti időt nézik.
Augusztus végétől nézik a 4 havi fizudat. Csak az aktuális munkaviszonyodban kapott fizu számít, ami előtte volt, az nem. Mivel ilyen sokat vagy táppénzen, nem számít semmit, hogy mikor szülsz, mindenhogyan ezt az időszakot nézik.
A minimálbért akkor vennék alapul, ha nem lenne a jelenlegi munkahelyeden asszem 30 napod, amiből számolni tudnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!