Első házasok kedvezménye beleszámít?
A ténylegesen levont, befizetett SZJA-t fogják tervek szerint visszatéríteni (még a könyvelő, bérszámos szakmai csoportokba is csak a vita ment róla, mert konkrét törvény, jogszabály még nem jött ki rá, így semmi szakmai konkrétum se ami alapján konkrétan felvilágosítást lehetne adni, csak a Kormány plakátjai facen, meg hirdetései)
Magyarul például van éves szinten 3.000.000 Ft fizetésed, abból az adóalap csökkentő tétel 33.335 ft/hó (400.020 ft éves adóalap csökkentő tétel)
ebből az éves ténylegesen megfizetett adó: (3.000.000 - 400.020)×0,15= 389.997 Ft, ez jár vissza, mivel a ténylegesen levont adót utalják vissza
még a könyvelő, bérszámos szakmai csoportokba is csak a vita ment róla,
Érdekes, én a legnagyobb csoportok tagja vagyok, és sehol nem volt vita.
Az első hírekben én mindenhol azt hallottam/olvastam, hogy míg a gyermeket nevelők esetében a pár mindkét tagja igényelheti majd, várandósság esetén csak a kismamákat emlegették, ha a terhesség betöltötte a 12.hetet.
A részleteket majd megtudjuk, ha kijön a kormányrendelet. Fenti válaszoló jól levezette a számítás módját. Én kiegészíteném azzal, hogy kétszeresen nem lehet adóvisszatérítést kérni, tehát ha pl. önkéntes nyugdíjas pénztárat fizet, vagy egészségpénztárat, annak a jóváírása is minuszolódik. Illetve minden más visszatérítési jogosultság is nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!