Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki lehet jönni ennyi pénzből...

Ki lehet jönni ennyi pénzből havonta?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A Véleményeteket szeretném kérni.

Ki lehet jönni egy 4 fős családnak csak a gyedből? A két felnőtt, egy óvodás és egy újszülött ( a maximumot kapnám)

Ha igen, akkor tudnátok tippeket adni, hogy hogy?

Jelenleg kb. duplájából élünk havonta, nem érzem hogy felesleges dolgokra költenének, ahol látom, hogy nagyon sok pénz elmegy az az étel, pedig nem élünk nagy lábon. Arra gondoltam, hogy elkezdenék írni a kiadásokat, vagy pedig inkább naponta boltba járni es mindig csak az aznapi dolgokat megvenni pl a főzéshez. Ha hétvégén nagyobb bevásárlásra megyünk akkor tudom, hogy rengeteg felesleges dolgot megveszünk. Sokat szoktunk mondjuk ételt rendelni, azt nyilván be kellene fejezni és minden nap összedobni valamit, de az megoldható lesz majd, ha már otthon leszek.

Mielőtt leatámadnátok, hogy ennyi pénzre minek szülök, nem ennyi a pénz, de nagyon jó lenne ennyiből kijönni. Mi minden hónapban félre teszünk egy nagyobb összeget, és szeretnénk ezt a szokást továbbra is tartani, meghozza ugyanannyival mint eddig. Vagy ezt engedjem el?

Lakásunk van, nem kell havonta fizetni. Teljesen berendezve és felújítva.

Az autót kell csak havonta törleszteni, de az, a havi tankolás illetve a félretevés a férjem fizetéséből lenne megoldva.

Megtakarításaink vannak, ha bármi baj adódna vagy nagyobb váratlan kiadás akkor nem lesz gond kifizetni, ez a kérdés inkább csak elméleti, olyanok véleményére lennék kiváncsi akik ennyiből tényleg megoldják/ be tudják osztani.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2021. szept. 24. 08:59
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Mi is négyen vagyunk. Két felnőtt egy egy éves és egy kilenc éves.

Attól függ, hogy mennyi a Gyed-ed.

A párom veszi fel a Gyed-et nálunk.

Összesen a havi bevételünk 550000 kb.

Ebben a két gyerekre csp, a párom fizuja és a Gyed extra is benne van. Néha maszekol is és onnan is jön egy kis pénz.

Saját házunk van a Csok-ot fizetjük havonta plusz rezsi. Ez olyan 100000 ft havonta.

Az élelmiszerre kéthetente nagybevásárlásnál 60000 megy el.

Nekem ez a kétheti nagybevásárlás jobban bejött. Mindig van valami kisebb nagyobb kiadás de a fizetését mindig a számlán hagyjuk és a Gyed-ből élünk mi is. Ha mindent levonunk még 100000 marad erre arra ami kell,mondjuk pelenka stb.

A ruhákat mindig 3 havonta vesszük szezontól függően. Akkor persze nem elég csak a Gyed. Ki kell pótolnunk.

De szerintem menne a dolog.

2021. szept. 24. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Kizárt hogy csak a gyedből kigyertek.Max ha adományokból éltek.
2021. szept. 24. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Kizárt.

2és fél éves a nagy, 2 hós a pici.

Csed+gyes+csaladival kapok kb 200at. Ez elmegy a rezsire és a kajára, akarhogy spórolok. (Saját ház, nincs hitel). Az autók pl férjeméből mennek, illetve az egyéb kiakások is. 400simán elmegy havonta, úgy, hogy nagyon nem vettünk semmi extrát.

2021. szept. 24. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Csatlakozom 2-eshez és 3-ashoz. Mindig csodálkozom a spórolómágusokon, és bizonyára mi vagyunk túlzottan nagy igényekkel, de a gyed összege nem alkalmas szerintem normális, emberhez méltó életre négy embernél. Max csak nagyon fapados életre. Mi csak hárman vagyunk, ha a hiteleket, lakástakarékokat leveszem, akkor is a rezsi-kaja-tisztálkodás-egyéb havi költségek elvisznek 250-300 ezret, és akkor nem volt extra kiadás. Márpedig az mindig van.

Rezsi nálunk 40e mindennel, a kaja simán 130, és akkor nincs ruha, tisztálkodás, vagy egyéb programok, autó. Márpedig nálunk ezek is havi kiadáshoz tartoznak. Plusz minden hónapban van valami extra: betegség, kazán ellenőrzés, háztartási gép javítás/vásárlás, autó javítás vagy egyéb költség, lakásbiztosítás, vidéki rokonok látogatása ami plusz egy tank benzin stb.

2021. szept. 24. 10:39
 5/8 anonim ***** válasza:
41%

Autót törleszteni?! Ezen mit értesz?

Ha ilyen ügyesen gazdálkodtok akkor miért kell autót törleszteni? Miért nem készpénzért vesztek autót?

Remélem nem az a helyzet, hogy egyik oldalon gyűjtögetitek a pénzt 3% kamatra, a másik oldalon meg autó hitelt fizettek 8% kamattal.

2021. szept. 24. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
29%

A max GYED 176 ezer Ft. Azt nem írod, hogy a családik (2 gyerekre ha jól tudom 26 ezer) meg az adókedvezményt (2 gyerekre azt hiszem 40 ezer) is ide akarod számolni? Ez így is olyan 240 ezer.

Ahogy írták, azért kajára elmegy 50-60 ezer minimum, és akkor még nagy igényeitek sincsenek. A rezsit nem írtad, ebből fizetnéd-e vagy sem (telefon, internet, tv is a szokásos rezsidíjak mellett), ez azért megint nem kis összeg, de változó, nem mindegy hogy panel átalány vagy cirkófűtés, ezt úgyis te tudod.

Plusz az újszülöttnek is kellenek gyógyszerek, tápszer, pelenka, ruhák (bár ha örököl, annyival kevesebb).

Azt mondanám ha csak ideiglenes a dolog, mondjuk fél év, akkor meg lehet célozni hogy a GYED + családi + adókedvezményből jöjjetek ki, a férjed fizuját meg félreteszitek, illetve a váratlan kiadásokat is abból fedezitek.

De mivel újszülöttel mész GYEDre egyből (gondolom a CSED kimarad teljesen), akkor ezt az állapotot 2 évig kéne tartani... ez már necces.

Én lejjebb engednék egy ideig a spórolásból.

Lehet persze olcsó parizeren meg szikkadt zsemlén élni hó végén, de amikor gyerek voltam, ezt megtapasztaltam, és hidd el, nem buli nekik.

Mi is egyikünk fizetését félretesszük, nemsokára szülök, de majd ha már GYEDen leszek, örülök ha egyáltalán félreteszünk majd. Viszont nekünk a GYED időszak kb 1 év lesz max, utána visszamegyek dolgozni, és úgy tekintünk rá hogy erre spóroltunk korábban, hogy GYED alatt is jobbára tartsuk az életszínvonalat.

2021. szept. 24. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kizártnak tartom, hogy ez elég legyen. Szerintem 4 fős családnak 350-400ezer ft a MINIMUM, amire szüksége van, abban az esetben, ha nem kell lakashitelt, albit fizetni.

Nálunk hitel nélkül 500ezer röhögve elmegy 4-őnkre, úgy, hogy semmi extra kiadás nincs, csak élünk, emberi körülmények között.

2021. szept. 25. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon attól függ.

Spórolhatsz azon, ha saját kovásszal te sütöd a pekárut. Joghurtot is tudsz csinálni magatoknak. Fodrász, edzőterem, kozmetikus felejtős ennyi pénzből. Programokra járni szintén.

Lehet krumplit enni mindenhogy ( krumplis tészta meg főzelék meg hagymás krumpli meg héjában sült krumpli, nudli) meg párizsit, olcsó ( ám silány minőségű) kajákat.

Ha van kert, önellátásra tudsz zöldséget és gyümölcsöt.

Használjatok szappant, készíts olcsó házi tisztítószereket, vásárolj kuponnal ( Sparba mindig van) felejtsd el az élvezeti szereket, mint kávé meg csoki meg alkohol

Ezek spórolós tippek , de 174 ezerből így kijönni nem egyszerű. De függ attól hol éltek, mennyi a rezsi ( nálunk pl a víz rohadt drága).

2021. szept. 28. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!