Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A családi kedvezmény is elveszik?

A családi kedvezmény is elveszik?

Figyelt kérdés

Január elejére varjuk babánkat, 25 év alattiak vagyunk.

2022 januártól a 25 év alattiak SZJA mentességet kapnak, ha jól tudom. Tehát a CSED stb. is SZJA mentes lesz nekünk.

A házasok kedvezményét nem fogjuk tudni emiatt igénybe venni, de olvastam egy közleményt, miszerint ezt majd 25 év felett pótolni tudjuk, és onnantól kezdődik majd/folytatódik a kedvezmény.

Viszont ami nem tiszta, az a családi adókedvezmény.

Ez teljesen “el fog veszni” ez idő alatt, vagy van erre is valami lehetőség a későbbiekben, hogy ezt valahogy visszaigenyeljuk? 🙂

2021. szept. 16. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan mi veszik el? Adómentes leszel. Annál több kedvezmény hova kell már? Ne legyél már telhetetlen.
2021. szept. 16. 18:44
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem vagyok telhetetlen, de saját magam ellensége sem.

A házasok kedvezményét is megoldják utólag, gondoltam hátha ezt is. De köszönöm szepen a segítőkészségét, nem lettem tőle okosabb

2021. szept. 16. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Akkor segitokeszebben: ha adómentes vagy, akkor nulla adót fizetsz, ergo nem tudsz mit vissza igényelni.
2021. szept. 16. 18:48
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tudom, egyértelmű.

De a házasok kedvezményét sem fogjuk tudni igényelni a mentesség miatt, viszont arra kitaláltak hogy majd 25 év felett ahol abbamaradt a SZJA visszaigenyles onnan folytatódik

2021. szept. 16. 18:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha betöltöd a 25öt, és már fizetsz adót, onnantól él a családi adókedvezmény, a befizetett adódból visszaigényelheted amennyi jár.

Addig nem lesz mit visszaigényelned, ahogy a korábbi válaszoló írta.

2021. szept. 16. 18:57
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
nem veszik el, mert járulékkedvezményként igénybe vehető.
2021. szept. 16. 19:22
 7/11 anonim ***** válasza:
De, tudod igényelni családi kedvezmenyt, mikor elmúlsz 25
2021. szept. 17. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
7, 25 alatt is tudja.
2021. szept. 17. 13:18
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as, persze ha a másik kedvezményt nem veszi igénybe...
2021. szept. 17. 13:29
 10/11 anonim ***** válasza:
6-os, jarulekkedvezmeny csak a nagycsaládosoknak van. Akinek 1 illetve 2 gyereke van csak adókedvezményre jogosult , jarulekkedvezményre nem
2021. szept. 17. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!