A családi kedvezmény is elveszik?
Január elejére varjuk babánkat, 25 év alattiak vagyunk.
2022 januártól a 25 év alattiak SZJA mentességet kapnak, ha jól tudom. Tehát a CSED stb. is SZJA mentes lesz nekünk.
A házasok kedvezményét nem fogjuk tudni emiatt igénybe venni, de olvastam egy közleményt, miszerint ezt majd 25 év felett pótolni tudjuk, és onnantól kezdődik majd/folytatódik a kedvezmény.
Viszont ami nem tiszta, az a családi adókedvezmény.
Ez teljesen “el fog veszni” ez idő alatt, vagy van erre is valami lehetőség a későbbiekben, hogy ezt valahogy visszaigenyeljuk? 🙂
Nem vagyok telhetetlen, de saját magam ellensége sem.
A házasok kedvezményét is megoldják utólag, gondoltam hátha ezt is. De köszönöm szepen a segítőkészségét, nem lettem tőle okosabb
Igen, ezt tudom, egyértelmű.
De a házasok kedvezményét sem fogjuk tudni igényelni a mentesség miatt, viszont arra kitaláltak hogy majd 25 év felett ahol abbamaradt a SZJA visszaigenyles onnan folytatódik
Ha betöltöd a 25öt, és már fizetsz adót, onnantól él a családi adókedvezmény, a befizetett adódból visszaigényelheted amennyi jár.
Addig nem lesz mit visszaigényelned, ahogy a korábbi válaszoló írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!