Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Potlékokkal a fizetésem 275e...

Potlékokkal a fizetésem 275e körül mozog potlek nélkül 220e körül ez bruttó. Mennyi csed illetve gyedre számíthatok? Illetve elég lesz 2 gyerek után 100% igénybe vennem az adokedvezmenyt?

Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 06:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%
Én sem vállalnék ennyire gyereket nem hogy kettőt szép hogy a “párom jól keres” az enyem is de addig biztos nem lesz gyerek amíg én is nem keresek ilyen jól hiszen ha egyedül maradok ( ami a mai világban valljuk be nem ritka ) akkor ne a kefét rágjam meg sporolgassak a gyereken. Jó lenne ha a többi nő is legalabb megpróbálna jobban keresni és akkor senki nem kerülne kiszolgáltatott helyzetbe, mondjuk az is igaz hogy én majd fel akarom osztani az otthon maradást ( fél év én fél év apuka) ezért is cél a jobb kereset. Szerintem ha nem keres valaki egyedül nőként netto 300-at legalabb de ez nagyon a minimum ne vállaljon gyereket.
2021. aug. 12. 07:50
 12/19 anonim ***** válasza:
84%
Nem az volt a kérdés, hogy ki vállalna gyereket ennyi jövedelemre. Mindenkinek a magánügye, hogy vállal e, vagy sem.
2021. aug. 12. 07:52
 13/19 A kérdező kommentje:

25éves vagyok van egy gyerekem már saját házam saját autóm, ezért nem dolgozom annyit és olyan helyen hogy többre legyen szükségem

Van aki 300e keres fizeti az albérletet a hiteles autóját 3gyereke van stb.. sorolható... 🤣

2021. aug. 12. 07:55
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Akkor elárulom,hogy én még kevesebbet keresek mint a kérdező és tervben van a gyerek. Van saját ház, a párom jobban keres plusz van kiegészítő jövedelmünk közben, minden hónapban félre is tudunk tenni. De nem tehetek róla hogy nem kevés végzetséggel, pénzügyi szektorban Magyarországon jelenleg ennyi a fizetés. Mikor hazajöttünk külföldről a Covid miatt örültem hogy találtam munkát,most meg már nem akarok váltani pont amiatt mert bármikor terhes lehetek.
2021. aug. 12. 08:04
 15/19 A kérdező kommentje:
A pénz csak eszköz kell a gyerekhez de sajnos ahogy írtam vannak olyan párok akik 400e élnek ketten albérletben mégis tisztán becsületesen felnevelenek 1,2gyereket...
2021. aug. 12. 09:04
 16/19 anonim ***** válasza:
63%
14es vagyok ismét, nálunk van olyan a családban ahol a nő sosem dolgozott, a férje munkanélküli jelenleg, albérletben élnek,tele vannak hitellel és a 2. gyereket várják. És egyáltalán nem aggódnak ezen
2021. aug. 12. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A 220 és a 270 bruttó fizetések?
2021. aug. 12. 10:14
 18/19 anonim ***** válasza:
21%
A bruttó csed a bruttód 100%-a, ebből 25%-ot vonnak, a bruttó gyed pedig a fizud 70%-a., és 25%-ot vonnak. Számold ki, mennyi a levonás, akkor megtudod, mennyi adókedvezményt tudsz igénybe venni. Esélyes, hogy meglesz a 40 ezer, de elég rosszul számolok fejben.
2021. aug. 12. 10:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. aug. 13. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!