Táppénz, gyed alatt megszűnő munkahely?
3 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, határozatlan idejű szerződéssel. Még sajnos nem vagyok várandós, csak tervezzük, viszont a munkahelyem éppen nem a legfényesebb korszakát éli. Attól tartok, hogy előbb-utóbb vége lesz.
Úgy tudom, —jelen esetben terhességi— táppénz vagy gyed/gyes ideje alatt a munkáltató nem szüntetheti meg a munkaviszonyt, vagy rosszul tudom? Na de mi a helyzet akkor, ha épp a táppénz vagy az otthonlét ideje alatt megszűnik a cég?
Egy cég megszűnése nem 2 nap, ezen ne agyalj. Sok idő mire törlik a cégjegyzékből.
Ha már kapsz ellátást, akkor az ugyanúgy járni fog, mintha még meglenne a cég. Ha előtte szűnik meg 42 nappal, akkor is jó vagy még. Illetve léteznek méltányosságból megállapított ellátások is.
Én hasonló szituban voltam.
Ha táppénz alatt szűnik meg a cég, az gáz. Onnan se táppenz, se ellátás.
(Max ha 42napon belül igenyled a csedet, vagy elmész munkanélkülire).
Táppenzt csak akkor kapsz, ha van mögötte munkaviszony (ugyanis az 1/3át a munkáltató fizeti)
Nekem a csed alatt szűnt meg, de mivel egyszerre lett leadva a csed/gyed igénylő, passzív alapon kaptam a gyerek 2 éves koráig.
Én így nem.mernék belevágni. Vagy keress új munkahelyet azonnal, vagy varjatok a babával, míg elrendeződnek a dolgok.
Második babával voltam várandós és táppénzen mikor becsődőlt a cég. Passzívan voltam jogosult csedre de gyedre sajnos már nem.
Ha tp alatt szűnik meg a munkaviszonyod és a várható terhességi idő előtt 40 nappal akkor csedre sem leszel jogosult.
Ha viszont csed alatt (amit már a kiirt időpont előtt 28 nappal igényelhetsz) akkor gyedet is fogsz kapni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!