A folyósítási idő alatt módosítható, hogy ki veszi igénybe a GYED-et?
Van egy majdnem egy éves babánk, és úgy néz ki, úton van a kistestvére (márciusban születne, amikor a nagy 19 hónapos lesz). Az ellátásokat most én kapom a nagyra, és ugye a CSED-et is majd a kicsire, de gondoltuk, az apuka igényelné meg munka mellett a kicsire a GYED-et, mert magasabb a fizetése. Ez a nagy 25 hós korától indulna, és azt jelenti, hogy a kicsi után 11 hónapig kapná apuka a GYED-et, mivel akkor lejár a nagy után a GYES, és én ellátás nélkül maradnék (itthon a kicsivel). Van lehetőség ettől az időszaktól nekem kérni a kisebb összegű GYED-et tovább, így ellátás alatt maradnék, vagy nem lehet módosítani beadás után?
Remélem nem túl kusza.
Köszönöm szépen!
Értem, így már világos! Akkor maradunk nálam.
Köszönöm szépen!
Szia
Egyáltalán nem Javaslom hogy átvegye a GYED-t.
Neked tb-t kellene fizetned és megszakad a biztosított idő is.
Hosszútávon így jobban jártok.
Mellesleg kérd magad tappenzre.
Így terhesség alatt kapsz Gyed-t + tappenz, utána csed+gyed
A munkaviszonyod megvan, ugye?
4#
Köszönöm, maradunk a jelenlegi felállásnál! Igen, megvan a munkaviszonyom. Ha túl vagyunk a 12. heti genetikain, és minden oké, akkor beszélek majd a főnökömmel. A táppénzre vételen is gondolkoztam, de nem tudom, mennyire lesznek kaphatóak az ötletre, hisz 1/3 részét a munkáltató fizetné.
Hát igen.
Kis cég vagy multi?
Multinál nálunk senkit nem érdekelt. Ha a doki keresőképtelennek ítél, akkor ez van... Kell egy aktív nap (pl szabadság) /megjegyzés: ne menj bele, hogy az összes szabidat kivetessék, mert utána nem marad, mikor visszamesz/
Nyilván ha kis cég, akkor később lehet belőle gond, ha majd vissza akarsz menni, akkor szivóznak, esetleg kirugnak.
Foleg,akkor gáz, ha oda szeretnél mindenképp visszamenni.
Azért abban nem értek egyet, hogy jóindulat csak.
Jelenlegi szabályozás szerint jár a gyed mellett a tappenz.
Ezt az állam találta ki, attól, hogy a cégeknek nem tetszik. A max tappenzt is asszem valami bruttó 300, szóval azért nem milliókról van szó sztem. Nyilván egy 5 fős vállalkozásnak nagyobb érvágás.
Szóval azért durva, hogy azért amiért te nem multinál dolgozol, nem járhat neked az, ami annak, aki egy 500-1000 fős cégnél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!