Ha akadékosodik a munkáltató, akkor is lehetséges? Többi lent.
Itthon vagyok a 2 év alatti gyerekemmel gyeden. Betöltött 12 hetes terhes vagyok a tesóval. Szeretnék gyeden maradni és mellette táppénzre menni. Úgy tudom, hogy ehhez szükséges visszamenni dolgozni, legalábbis papíron 1 napra.
A legtöbben azt tanácsolják, hogy menjek be, szüntessem meg a fizetetlen szabadságot, kérjek egy nap szabit és szóljak, hogy terhes vagyok. Ezután menjek táppénzre.
Ez így lehetséges? Mindenhol így működik?
Bemész, leadsz egy papírt, hogy kéred a fiznélküli megszűntetését. Hivatalosan 30 nappal később szűnik meg, ha jó fej a munkáltató, akkor már akár másnap.
A megszűntetős papírral együtt adsz egy másikat is, amin jelzés, hogy várandós vagy.
A táppénzes papírt pedig onnantól adod le, hogy megszűntette a munkáltató a fiznélkülid.
Kettes leírta a hivatalos utat.
Nincs egy nap, amin dolgozni kell, règen így volt, de csak megbonyolított mindent.
( nekem màr nem volt)
Köszönöm a válaszokat!
Van valami formanyomtatvány, amivel kérni kell a fizetés nélkülit?
És a papír, amin az áll, hogy terhes vagyok az pl a kiskönyv másolata? Vagy erre is létezik valamilyen igazolás?
Bocsi, úgy értettem, hogy annak a megszüntetésére.
Kicsit belezavarodtam.
,,A megszűntetős papírral együtt adsz egy másikat is, amin jelzés, hogy várandós vagy.
A táppénzes papírt pedig onnantól adod le, hogy megszűntette a munkáltató a fiznélkülid."
Itt, mintha egy másik papirról lenne szó, amivel igazolom a terhességet.
Vagy nem?
Tőlem semmi igazolást nem kértek amúgy
Szerintem a legegyszerűbb, ha felhívod őket.
Amúgy nem kell forma.
Én xy kérem, hogy a fizetés nélküli szabadságomat szüntessék meg..
nem írnám a 30 napot, hanem, hogy beérkezéstől, a munkát fizikailag nem szeretnéd felvenni, mert veszélyeztetett terhes vagy. Sziveskedjenek tájékoztatni, hogy a táppénzes papírt milyen dàtumtól kérheted.
Havi vagy 2 heti tp elszámolással dolgoznak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!