Mit lehet csinálni, ha a munkáltató nem intézi a gyed igénylést?
és beviszem a járási hivatalban?
Bocsi, nem vettem észre, hogy járási hivatalt írtál. Nem a járási hivatalhoz tartozik, hanem az egészségpénztárhoz. Fentebb már írtuk a folyósító szervet (kormányhivatalokban találod őket).
Értem én, ezt eddig is tudtuk. De pont az a lényeg, hogy ha a kormányhivatalba adod le a munkáltató helyett, akkor ők kénytelenek megkeresni a munkáltatót ez ügyben. Érted?!?!?!?
Add fel postán ajánlottan az igénylést és egy kísérőlevélben írd meg a kormányhivatalnak a munkáltatód nevét, címét, ha tudod, akkor az adószámát is.
Ne legyél már ennyire "szerencsétlen". Én ha kell még az egészségpénztár ellenőreinek is jelezném, hogy a munkáltató mit csinál (mit nem csinál).
Most megnyugszol, és várod a sült galambot?
Jól is tetted, nekem 1-1,5 éve a tp papírom nem volt hajlandó időben leadni a főnök lusta konyveloje. 1-2 hónapokat vártam a pénzemre mert csak ült a papirjaimon. Egyszer szóltam a főnöknek de semmi változás nem volt, még én éreztem magam kényelmetlenül. Végül a férjem magát a könyvelőt hívta fel, mindjárt időben jött utána a pénz.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy nem mindenki olyan hogy rá csap az asztalra, de ettől még nem szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!