Szülés után 2 évvel egy nőt vissza vesznek a munkába?
Figyelt kérdés
Mennyire nehéz a Gyed lejárata után vissza menni dolgozni teljes munkaidőbe vagy rész munkaidőbe? Manapság milyen a nők helyzete Gyed lejárata után a munkaerő piacon?2021. ápr. 7. 12:55
1/10 anonim válasza:
Hülye kérdés: ha volt rendes munkahelye, ahol számított, várták vissza, akkor igen, jó eséllyel.
Ha nem vagy időközben változott a cég helyzete, akkor nem.
2/10 anonim válasza:
Engem várnak vissza, nem fog nehézséget jelenteni.
3/10 anonim válasza:
Amikor egy hónapos volt a gyerekem, már akkor kérdezték, hogy mikor megyek vissza. Azóta is minden hónapban kérdezi valaki.
4/10 anonim válasza:
Nekem határozott idejű szerződésem volt, ami le is járt szülés után, mégis vártak volna vissza (vendéglátás). Viszont sikerült egy jobb, rugalmasabb munkahelyet találnom (mindezt 1 hónap alatt), így új helyen kezdtem, a régihez meg visszajárok kisegíteni.
5/10 A kérdező kommentje:
Csodálkozom,azt hittem,hogy akinek gyereke lett az nehezen veszik fel munkára,mert többször lehet a gyereke beteg.
2021. ápr. 7. 13:30
6/10 anonim válasza:
Kötelesek visszavenni az anyukákat.
7/10 anonim válasza:
Nekem szülés után lejárt a szerződésem, elküldtek.
8/10 anonim válasza:
Szerintem ez nagyban függ attól is, hogy előtte anyuka mit tett le az asztalra az adott cégnél, mennyire váltak el békésen a szülés előtt.
Ha jó munkaerő volt, keveset hiányzott (táppénz), rugalmas volt, akkor visszavárják,hisz a munkáltató érdeke is, hogy újra megbízható alkalmazottja legyen.
Persze, ott van x százalék, aki mindent megtett, mégsem vették vissza lejárt szerződés után.
9/10 anonim válasza:
Mindhárom gyerekem után visszavártak. Sőt, a harmadik után közöltem, hogy csak részmunkaidőben megyek vissza, ez sem okozott problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!