Jár szabadság GYES után, ha közfoglalkoztatásból jöttem el szülni?
Sziasztok! Közfoglalkoztatott voltam, amikor született a gyerekem. Nem mondtam fel, onnan jöttem egy GYED-re. Áprilisban jár le a GYES, akkor lesz a fiam 3 éves. A kérdésem az, hogy jár e utána az elmúlt 3 évre visszamenőleg szabadság, vagy ez közfog.-ra nem érvényes? Illetve, mit kell tennem, ha lejár a GYES? (Azon kívül, hogy elmegyek dolgozni, és nem szeretnék újra közfog. lenni.)
Köszönöm szépen előre is a normális válaszokat!
2. válaszoló: De, valódi munkaviszonynak számít ilyen szempontból (is), akármennyire is lenézi mindenki. Én irodában dolgoztam közfoglalkoztatottként, több, mint 4 évig, érettségivel, 3 szakmával a kezemben. Nem csak az utcaseprés létezik ám. :)
Simán elmehettem GYED-re, sőt, szülés előtt 1 hónappal már eljöttem valami anyaságira (nem emlékszek már a nevére pontosan).
1. és 3. válaszoló: Nektek köszönöm az értelmes választ! Mindenképp felkeresem a munkaügyet, amint hajlandóak lesznek felvenni a telefont. Addig gondoltam kérdezősködök, hátha van valaki hasonló helyzetben.
5. Igen, 1 év a max. hossza egy szerződésnek, nekem automatikusan meghosszabbították, amikor az 1 év lejárt. Egészen a GYED lejártáig (a covid miatt ugye tovább járt tavaly nyáron) minden hónapban kiküldték a bérpapíromat is a munkahelyről, tehát passzívan nem kaphattam a GYED-et...
Persze a GYES más, azt az államkincstár adja, a családival együtt, de úgy tudom, ez mindenkinek így van, munkahelytől függetlenül.
Köszönöm neked is a választ!
"2. válaszoló: De, valódi munkaviszonynak számít ilyen szempontból (is), akármennyire is lenézi mindenki. Én irodában dolgoztam közfoglalkoztatottként, több, mint 4 évig, érettségivel, 3 szakmával a kezemben. Nem csak az utcaseprés létezik ám. :)"
Kedves kérdező. Anno én is kozmunkas voltam. Szintén nem utcaseprő kategória, bár nekem csak 2 szakmám volt az érettségi mellett. Nekem nem járt a gyed, mert nem számított valódi munkaviszonynak. Köszi az arroganciát, biztos jobb lett tőle a napod. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!