Terhes3s vagyok a 2. Babával. Jelenleg gyesen vagyok. Hogy hogy3lentsem be a munkáltatómnak hogy semmilyen módon ne rúgjanak ki?
Nem rughat ki! A szabadság kivételével várd meg a 12. Hetet legyél szabin 1- 2 napot majd mehet a táppénz!!
Töröl
Terhesség alatt nem rúghat ki. Írsz egy ajánlott tértivevényes levelet, hogy x napon -minimum 30 nappal korábban kell jelenteni, tehát ha ma adod fel, akkor január 14.-tol vissza szeretnél térni dolgozni, kéred hogy a szabadságod kiadásával kezdjék meg az újra foglalkoztatásodat. Erre kapsz egy választ. Ha január 14 áll első szabadságos napodként, akkor aznap, vagy másnap kéred a háziorvosodat, hogy vegyen táppénzre. Másnap leadod a táppénzes papirodat és ezzel még is szakítják a szabadságodat.
A lenyeg, hogy ne írj alá közös megegyezeses munkaviszony megszüntetést, az esetben uyganis már enm leszel védett.
Terhes vagy, majd emiatt papíron visszamész, hogy azonnal el is jöhess táppénzre. Ez mi ha nem csalás? :)
Táppénzre okkal megy az ember..ha meg már terhes a 2., sokadik gyerekkel akkor nem megy vissza papíron azért, hogy ezt bejátssza.. hiszen ez táppénz csalás.
Én ugyan így gondoltam hogy csalás és nem fer, majd felhivtam az OEP-et hogy erdeklődjek és képzeld csalással vádolt személy, azt mondta a hölgy hogy van ilyen lehetőség. Írjam meg hogy terhes vagyok, kérjem a főnököm hogy vegyen vissza aktív állományba majd menjek táppénzre...
Hozzá teszem vissza sem tudtam volna menni hosszú távon dolgozni a másfél évesem miatt ennek ellenére 2szer mentem segíteni 1-2 hétre mikor telefonált úgy hogy hajnali 3 órás kezdés volt...
Aztán befuccsolt a cég szépen közös megegyezést iratot velem tehát nem kaptam végkielégítést és a bent lévő szabikat sem fizette ki. Ja és 4 órára jelentett be közben 7 órát dolgoztam így a tp csed és gyed összege fele annyi volt mint ami valójában járt volna...
Ilyen főnökkel ne használtam volna ki a kiskaput, de igen
Kérdező te is tégy így, ez egy lehetőség élj vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!