Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Terhes3s vagyok a 2. Babával....

Terhes3s vagyok a 2. Babával. Jelenleg gyesen vagyok. Hogy hogy3lentsem be a munkáltatómnak hogy semmilyen módon ne rúgjanak ki?

Figyelt kérdés
Mondjam hogy hogy babát várok es akkor el kezdenem a szabadgaok kivetelet es azon a napot táppénz? Vagy induljon a szabi most es mikor 12 hetes leszek meg jelentsem be hogy terhes vagyok.? Ha az utobbitvalasztom a szabi alatt nem mondhat fel?
2020. dec. 14. 07:24
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Nem rughat ki! A szabadság kivételével várd meg a 12. Hetet legyél szabin 1- 2 napot majd mehet a táppénz!!

Töröl

2020. dec. 14. 07:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség alatt nem rúghat ki. Írsz egy ajánlott tértivevényes levelet, hogy x napon -minimum 30 nappal korábban kell jelenteni, tehát ha ma adod fel, akkor január 14.-tol vissza szeretnél térni dolgozni, kéred hogy a szabadságod kiadásával kezdjék meg az újra foglalkoztatásodat. Erre kapsz egy választ. Ha január 14 áll első szabadságos napodként, akkor aznap, vagy másnap kéred a háziorvosodat, hogy vegyen táppénzre. Másnap leadod a táppénzes papirodat és ezzel még is szakítják a szabadságodat.

A lenyeg, hogy ne írj alá közös megegyezeses munkaviszony megszüntetést, az esetben uyganis már enm leszel védett.

2020. dec. 14. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
39%
Szép kis táppénz csalás. :)
2020. dec. 14. 10:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ugyan miért csalás ez
2020. dec. 14. 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Terhes vagy, majd emiatt papíron visszamész, hogy azonnal el is jöhess táppénzre. Ez mi ha nem csalás? :)

Táppénzre okkal megy az ember..ha meg már terhes a 2., sokadik gyerekkel akkor nem megy vissza papíron azért, hogy ezt bejátssza.. hiszen ez táppénz csalás.

2020. dec. 14. 15:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó sok csaló kismama van a világon. Gondolom te nem tennél, tettél, es soha nem is fogsz ilyet tenni.
2020. dec. 14. 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Jól gondolod.
2020. dec. 14. 21:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok. Egyebbkent szép dolog. De sjanos en nem tehetem meg hogy ne így járjak el visszamenni pedig nem tudok most.
2020. dec. 14. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én ugyan így gondoltam hogy csalás és nem fer, majd felhivtam az OEP-et hogy erdeklődjek és képzeld csalással vádolt személy, azt mondta a hölgy hogy van ilyen lehetőség. Írjam meg hogy terhes vagyok, kérjem a főnököm hogy vegyen vissza aktív állományba majd menjek táppénzre...

Hozzá teszem vissza sem tudtam volna menni hosszú távon dolgozni a másfél évesem miatt ennek ellenére 2szer mentem segíteni 1-2 hétre mikor telefonált úgy hogy hajnali 3 órás kezdés volt...

Aztán befuccsolt a cég szépen közös megegyezést iratot velem tehát nem kaptam végkielégítést és a bent lévő szabikat sem fizette ki. Ja és 4 órára jelentett be közben 7 órát dolgoztam így a tp csed és gyed összege fele annyi volt mint ami valójában járt volna...

Ilyen főnökkel ne használtam volna ki a kiskaput, de igen

Kérdező te is tégy így, ez egy lehetőség élj vele!

2020. dec. 20. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!