Ilyenkor mit tehetek?
Ma kaptam egy levelet a NAV-tól, hogy megszűnt a biztosítási jogviszonyom. A cég aminél dolgoztam felszámolás alá került, és JÚLIÚS óta van ez így. Nekem erről nem szólt senki, és most derült ki, hogy a felszámoló cég felé nem küldték meg a papírjaimat, ezért a bent maradt szabik és egyebek se lesznek elszámolva. Plusz kiderült, hogy a cégből mindenkit átjelentettek egy másik cégbe, nekem meg azt mondták, hogy keressek új munkát. Van egy pár hónapos gyerekem meg egy kicsit több mint másfél éves. A kicsi után GYED-et se fogok kapni, mivel az igénylést, le kellett volna adnom a felszámoló cég felé, de így hogy nem is tudtam róla, és senki nem szólt, már nem tudom megtenni. Mi a francot tudok csinálni?
Olyan mérges vagyok, hogy két gyerek mellett így kicsesztek velem, pedig többször hívtak is, hogy segítsek nekik a munkába, mert senki nem tudja olyan jól mint én, erre azt művelik.
A férjed/párod is igényelheti a kicsi utan a gyedet.
Nálunk is így van, felszamoltak a céget ahol dolgoztam. Csedre passzívan jogosult voltam gyedre nem így most igenyeljuk a férjemnek.
Bár a tiéd más mert nem tájékoztattak, menj utána és ne hagyd!
Köszönöm mindenkinek!
Hál istennek a felszámoló cég nagyon kedves volt, és vissza állították a jogviszonyom, vissza menőlegesen is, mivel kiderült, hogy CSED-en voltam, és a GYED-et is megtudtam igényelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!