Most akkor csok vagy babaváró támogatás éri meg jobban, vki kifejtene hogy melyik a jobb és melyik mire van?
Mi lakást szeretnénk felujítani vagy bővíteni, az első baba hamarosan megfog születni és szeretnénk vmilyen támogatást megigényelni.
De hallottam hogy olyan támogatást is lehet megigényelni amibol x forintot bármire kolthetunk és kamat nélkul 2-3 év után kell visszafizetni ha majd vállalunk még 2gyereket ?
Vki tudna tanácsot adni és kis leirást ezekről?
Abszolút nem vagyok képben ezekről és még van a családi pótlék is, eggyelőre elég ezekről pár szó.
Mi holnap megyünk aláírni a babavárót, a hitelfeltételeknek megfeleltünk, utána utalják is másnap.
Lényeg a babavárónál hogy egyik félnek legalább legyen 3 év folyamatos tb jogviszonya, a fizetése ennek az egyénnek legalább nettó 180 körül jöjjön ki, adóstársnak is kell munkahely ami legalább 180 napja folyamatos. Annál a banknál vegyétek fel ahova megy a fizetésetek is, lényegesen egyszerűbb.
10 milliót vettünk fel 20 évre, havi 50 ezret kell fizetni, és ha lesz tesó akkor 3 évig lehet szüneteltetni a törlesztést.
Ez igazából egy kamatmentes személyi kölcsön, ami szabad felhasználású, és a törlesztője nem lehet több havi 50-nél, ilyen kölcsönt máshol nem kapsz. Két gyerek után (A meglévő nem számít) elengedik a hitel 50%-át, három után az egészet.
CSOK részleteit nem tudom, nekem nem volt szimpatikus, hogy mindent számlával kell igazolni és utólag folyósítanak.
Koszonom nagyon, akkor még azt kérdezném hogy a babaváró hitelnél elég ha csak a férjnek van folyamatosan tobb mint 3éve megszakítás nélkűl , a nő-én nemrég lettem munkanélkuli pocakkal(hosszu torténet)
a lényeg igy is adhatnak?
Vagy ahogy az első irta nekem is ugyanugy most munkahelyem kellene legyen?
"Két gyerek után (A meglévő nem számít) elengedik a hitel 50%-át, három után az egészet."
Tudtommal itt 50% ról szó sincs.
Elsô gyerek utàn kamatmentessèg, màsodik gyerek utàn 30%, harmadik gyerek utàn teljes tartozàs elengedès jàr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!