Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Így hogyan fog alakulni a...

Így hogyan fog alakulni a gyes/táppénz?

Figyelt kérdés

Amikor a lányommal kiderült, hogy terhes lettem, nem dolgozhattam a munkakörömben, így táppénzre kellett mennem.

Most már gyedet kapok. Ha esetleg úgy alakul, hogy mielőtt gyes előtt visszamennék dolgozni, újra teherbe esek, akkor kizárólag szintén táppénzt kapok a lányom mellett? Vagy kapom a gyest is?

2. kérdésem ezzel kapcsolatban: a lányomat így beveszik bölcsődébe ha otthonmaradok táppénzen szülésig?

Köszönöm, ha valaki felvilágosít :)

2020. aug. 26. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Táppénzt akkor kaphatsz, ha visszamész (min. papíron) dolgozni és kiírnak.

A táppénzt "magad miatt" kapod, nem a lányod miatt, így független a gyestől.

Bölcsibe csak dolgozó szülő gyereke mehet.

2020. aug. 26. 14:57
 2/7 Carragher_x ***** válasza:
15%

"Bölcsibe csak dolgozó szülő gyereke mehet."

Ilyen jogszabály nem létezik. A bölcsődéknek van saját működési szabályzata, abban lehetnek egyéb kritériumok, de az egyedi. De még ha van is esetleg munkaviszonyra vonatkozó kritérium, annak semmi köze a táppénzhez. Jól is néznénk ki, ha vki táppénzre kerül, mert beteg és erre kiraknák a gyerekét a bölcsiből :D:D Ilyen természetesen nem létezik.

2020. aug. 26. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
GYES jár, de ha nem dolgozol, nem jár táppénz. Bölcsibe meg minek akarod beadni, ha úgysem dolgozol. Be sem fogják venni valószínűleg, hiszen a dolgozó szülőknek kell a hely.
2020. aug. 26. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

"Jól is néznénk ki, ha vki táppénzre kerül, mert beteg és erre kiraknák a gyerekét a bölcsiből"

Zseni vagy, 2-es. A táppénz csak "dolgozónak" jár. A munkaviszony nem szünetel tp alatt, így nyilván nem is rakják ki.

2020. aug. 26. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
2-es, ha valakinek a gyereke már bölcsibe jár, a szülő meg dolgozik, majd táppénzre megy, az más eset. A kérdező nem dolgozik jelenleg, mégis bölcsibe akarja rakni a gyereket, és két ellátást felvenni. Nem érzed a különbséget?
2020. aug. 26. 16:51
 6/7 Carragher_x ***** válasza:
54%
5) maskor azert olvasd el a kerdest, meg azt is amirr reagalni probalsz :)
2020. aug. 26. 18:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok két ellátást, mégcsak terhes sem vagyok, csupán érdeklődtem, mit fogok majd kapni, hogyan lesz ez az egész. Nem vagyok ingyenélő, ne gondoljatok ilyesmit rólam...
2020. aug. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!