Milyen támogatásokat lehet igénybe venni a terhesség alatt, után?
Sziasztok!
Rengeteg mindent olvastam, hogy miket lehet igénybe venni, de esetleg valaki le tudná írni pontosan,hogy majd mikor, mit kell intézni?
A családi adókedvezményt már igénybe vettük. A 16.hétben járok jelenleg. Köszönöm :)
Sorban tovább szülés után:
Csed majd Gyed,ezt ha dolgozott a szülés előtt akkor a munkáltatónál lehet intézni.
Ha nem volt munkahely akkor gyes,ezt a kormány ablakban vagy okmány irodában lehet kérni.
Anyasági és családi pótlék alanyi jogon jár,ezt szintén kormányablakban lehet kérni.
"Anyasági és családi pótlék alanyi jogon jár,ezt szintén kormányablakban lehet kérni"
Nem, az egyszeri anyasági a támogatás nem jár alanyi jogon. Feltétele a minimum 4 , pecséttel igazolt terhesgondozáson való részvétel.
Sorban tovább:
a gyermek okmányairól
TAJ és lakcím kártyát hivatalból állítanak ki, állandó lakcím az ami anyáé és oda postázzák.
Személyi igazolvány nem szükséges 6 hónapos korig csak ha pl. jelzáloghitel támogatást kér.
Pontosítom akkor a 13-as hozzászólásom
Anyasági nem biztosítási jogviszony ( munkahely) alapján jár de feltételhez kötött: csak gondozott terhességre kaphatja meg.
Ezt sima terhesség esetén 4 alkalommal lepecsételt igazolással az orvostól- védőnőtől igazolja, koraszülés esetén elég egyetlen pecsét.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, megkaptam mindent, ami szükséges lehet.
A kétkedőknek, bár persze nem lenne muszáj magyarázkodnom, de én büszke vagyok rá :)
28 éves vagyok.
19éves korom óta mindössze 5 hónap kihagyással folyamatosan dolgozom, eleinte ugye anno még suli mellett. Férjem is folyamatosan dolgozik, és jelenleg még én is, mivel abszolút szerencsés, panaszmentes a várandósságom. :) Pár hét és abbahagyom a munkát, mert egyre több időt szeretnék majd szentelni a kisbabánk érkezésének felkészülésére.
Mivel a társaságunkban, családunkban nem igazán van kisgyerekes család egyelőre, így bátorkodtam Hozzátok fordulni. Igen, valószínűleg a neten is minden megtalálható..csak amikor két egymásba ütköző felvilágosítást olvasol...és hát a net tele van ilyennel, jobban bíztam Bennetek, remélve, hogy olyan valós személyek válaszolnak nekem, akik biztosak benne, tapasztalatból írják, stb.
Köszi a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!