Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi történik, ha csődbe megy a...

Mi történik, ha csődbe megy a cég, ahol dolgozom miközben táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

A főnököm bejelentette, hogy csökkentik a fizetéseket, mert csődközelben van a cég, de mi közben babával próbálkozunk a párommal. Ha tönkremegy a cég miközben táppénzen vagyok, akkor itt maradok egy babával munkanélküliként?

Köszi a választ!

2020. jún. 5. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
Nyilván senki nem kötelez rá, hogy munkanélküli légy, illik más állást keresni. Tekintve, hogy évekig otthon lehetsz a gyerekkel azért nehogy már ennyi idő alatt ne lehessen lépni...
2020. jún. 5. 14:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy akkor táppenzre nem fogok tudni menni, mert nem lesz munkám, terhesen meg nem könnyű munkát találni. Gyedet azt attól még fogok kapni, hogy nincs aktív állásom?
2020. jún. 5. 14:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel a szülés pillanatában is biztosítottnak kell lenned, tehát munkaviszonnyal kell rendelkezned.
2020. jún. 5. 14:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Ez nem jó hír, de köszönöm a választ! Akkor, ha most nem jön össze a baba, átmenetileg szüneteltetjük a próbálkozást.
2020. jún. 5. 14:19
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
Figyi ennek kérdezz utána egy ügyvédnél. Ezek nem ilyen fekete-fehér szituk. Ha épp táppénzen meg gyeden vagy amikor tönkremegy akkor azért az nem úgy megy, hogy hopp akkor már nem jár neked semmi.
2020. jún. 5. 18:00
 6/7 A kérdező kommentje:
#5-ös köszönöm, valami ilyesmit reméltem én is, ha sikerül most a baba, akkor beszélek egy ügyvéddel. Szoktak lenni a környékünkön ingyenes tanácsadások.
2020. jún. 5. 18:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nég csak most próbálkoztok, én szüneteltetném a dolgot, amíg rendeződik ez.

Ha táppénzed vagy, amikor csődbe megy, akkor tudsz igényelni a szülésre időzítve munkanélkülit, és onnan mész gyedre. Ha már gyeden vagy, amikor csődbe megy, akkor meg nem érint, passzív jogon továbbra is kapod a gyedet.

2020. jún. 5. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!