Gyed mellett tenyleg lehet mar dolgozni?
Figyelt kérdés
Jelenleg gyeden vagyok es azt hallottam, hogy mar gyed mellett is lehet dolgozni. Mas munkahelyre mennek, nem oda ahonnan a gyedet kapom. Igy akkor ugyanugy kapom a gyedet a regi munkahelyemrol? Es kell jelezni nekik, hogy mashol fogok dolgozni? Minden informacio erdekelne ezzel kapcsolatban, akinek van ezzel tapasztalata. Koszonom a valaszokat!2020. máj. 29. 10:03
1/2 anonim válasza:
Igen, én is dolgoztan gyed mellett (2019 év végén egy keveset) és én sem ott, ahonnan a gyed érkezett. Az eredeti munkáltatómnál be sem kellett jelenteni. (Utána is kérdeztem előtte a jogpontok.hu-n és egy másik kolléganőm is ugyanígy dolgozott gyed mellett.) Azóta adóbevallást is kellett leadnom ugye, és még nem jelzett senki, hogy gond lett volna 👍
2/2 anonim válasza:
Mi van a szerződésben? Kitér erre? Vannak munkahelyek, amelyek kikötik, hogy köteles vagy bejelenteni ha máshol is szeretnél dolgozni, illetve van olyan munkáltató aki tiltja. De ez a szerződésben fel van tüntetve, ha van ilyen megkötés. Ha nincs szó benne erről, akkor minden további nélkül vállalhatsz máshol munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!